Суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження щодо Кличка

0
-2
Суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження щодо Кличка
Вищий антикорупційний суд України зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження щодо міського голови Києва Віталія Кличка.

Про це передає УНН із посиланням на повідомлення ВАКС на сторінці у Facebook.

У повідомленні зазначено, що 18 жовтня 2019 року слідчий суддя Вищого антикорупційного суду постановив ухвалу про часткове задоволення скарги на бездіяльність керівника Головного підрозділу детективів НАБУ.

Зокрема, вищевказаною ухвалою було зобов’язано уповноважених осіб НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за заявою скаржника від 9 жовтня 2019 року про кримінальне правопорушення.

"Зобов'язати уповноважених осіб Національного антикорупційного бюро України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за заявою ОСОБА_1 № 3412/09 від 09.10.2019 про кримінальне правопорушення. Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення", - зазначено у документі.

Судове рішення у цій частині мотивоване тим, що обов’язок слідчого прийняти заяву про вчинення кримінального правопорушення та впродовж 24 годин внести за цією заявою відомості до ЄРДР виникає незалежно від обґрунтованості або необґрунтованості такої заяви, а також від того, чи подана ця заява із порушенням або дотриманням територіальної чи предметної підслідності. У решті скарги заявника було відмовлено, відзначили у ВАКС.

У судовому рішенні зазначено, що скаржник обвинувачує голову Київської міської держадміністрації Віталія Кличка, двох його заступників, заступника директора з виробничих питань комунального підприємства «Київреклама», начальника управління з питань реклами виконавчого органу Київської міської ради в низці злочинів.

"...за твердженням заявника (злочини - ред.) підпадають під кваліфікацію ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 368, ч. 3 ст. 191, ч. 3 ст. 206, ч. 2 ст. 382, ч. 2 ст. 366, ч. 1 ст. 396, ч. 2 ст. 256, ч. 1 ст. 111, ст. 170. ч. 2 ст. 15. ч. 4 ст. 27 КК України", - йдеться у рішенні.
Теги: суд, мер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні