В уряді змоделювали поділ України на 100 районів

0
1
В уряді змоделювали поділ України на 100 районів
В уряді здійснили попереднє моделювання територіального устрою областей, у результаті чого вийшло 100 районів на всю Україну. Про це заявила міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час години запитань до уряду в парламенті, повідомляють
Українські національні новини.

"З урахуванням методичних рекомендацій обласні районні групи здійснили моделювання адміністративно-територіального устрою областей – в результаті вийшла цифра 100 районів. Проте наразі ця цифра є лише експертною. Фінальне субрегіональне моделювання має відбутись після 100%-го завершення формування спроможних громад", - зазначила Бабак.

За її словами, після реформування органів місцевого самоврядування базового рівня, створення спроможних громад відбудеться переформатування районного рівня - укрупнення районів, оптимізація РДА та подальше створення префектур. Нині в Україні існує 22 райони, межі яких повністю співпали з межами ОТГ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні