На Волині цьогоріч з аукціонів продали землі на п’ять мільйонів

0
1
На Волині цьогоріч з аукціонів продали землі на п’ять мільйонів
У 2019 році на Волині за посередництвом земельних аукціонів реалізували право иоренди на 174 ділянки сільськогосподарського призначення державної власності.

Їх площа - 3561 га, а загальний річний розмір орендної плати – 5,5 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі Держгеокадастру у Волинській області.

Це майже удвічі перевищило минулорічний показник – за весь 2018-й на торгах продали права оренди на 87 наділів площею 1935,8 га. Тоді бюджети області отримали 2,7 млн грн.

Цьогоріч середня стартова ціна оренди становила 8% від нормативно-грошової оцінки за гектар, а в ході торгів вона зросла до 17,4% - 1543 грн за гектар. У Волинській області упродовж останніх п’яти років на цей показник постійно зростає, з 3,5 % від НГО.

Нагадаємо, що у 2018-му середня орендна ставка за 1 га складала 1442 грн.

Довідково:

На сайті Держгеокадастру можна ознайомитися з анонсами земельних торгів, які планують провести в регіонах України. Також там є перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, які готуються до аукціонів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні