У 2020 році з держбюджету на дороги витратять рекордну суму

0
-1
У 2020 році з держбюджету на дороги витратять рекордну суму
Проект Державного бюджету на 2020 рік передбачає рекордний обсяг фінансування дорожньої галузі в обсязі 74,4 мільярда гривень.

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє Українська Правда.

"Дорожній фонд у 2020 році заплановано у розмірі 69,7 млрд гривень. Джерелами формування Державного дорожнього фонду визначено, зокрема, 100 % акцизного податку з пального і транспортних засобів та ввізного мита на нафтопродукти і транспортні засоби та шини до них. Курсова різниця вносить свої коригування у грошовий вимір цих 100%", — заявив Криклій.

"Додатковими джерелами наповнення дорожнього фонду... передбачається визначити штрафи за недотримання габаритно-вагових норм. Вказані надходження від штрафів не враховувалися при розрахунку показників дорожнього фонду, закладеного у проекті держбюджету на 2020 рік, оскільки процедурно це неможливо, але буде зроблено максимально швидко", – зазначив міністр інфраструктури.

Кошти дорожнього фонду у 2020 році заплановано спрямувати на:

- розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення – 38 млрд грн;

- будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам) – 22,2 млрд грн;

- заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху відповідно до державних програм – 3,2 млрд грн;

- виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, залученими державою під державні гарантії на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування – 6,3 млрд грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні