На Волині існує загроза погіршення епідемічної ситуації щодо кору

0
-15
На Волині існує загроза погіршення епідемічної ситуації щодо кору
В області спостерігається стабілізація епідемічної ситуації із захворюваності на кір. На початку року Волинська область входила у п’ятірку областей із найбільшим рівнем захворюваності – у січні поточного року було зареєстровано 687 випадків кору.

Про це повідомили в управлінні охорони здоров’я Волинської ОДА.

Станом на 15 серпня рівень захворюваності суттєво зменшився, у липні зареєстровано 83 випадки. За оперативними даними з початку року зареєстровано 2156 випадків кору.

Такої позитивної динаміки досягнуто завдяки вакцинації та профілактичній роботі серед населення.

За 7 місяців 2019 року охоплення вакцинацією проти кору становить 52,7% у 1 рік та у 6 років – 75,2%, додатковими заходами охоплено 59,4% дітей у віці 2 роки і старше та 71,4% дітей у віці старше 7 років.

Нині локалізовано та ліквідовано усі спалахи кору. Реєструються спорадичні випадки захворювань, без епідемічного поширення на окремих адміністративних територіях області.

Проте, із початком навчального року існує загроза погіршення епідемічної ситуації щодо кору.

Найбільш ефективним засобом профілактики є вакцинація. Згідно Календаря щеплень вакцинація проти кору є обов’язковою. Її проводять у віці 1 рік та 6 років. Для створення належного рівня імунного захисту необхідно отримати 2 щеплення.

Звертаємо увагу, що невакциновані діти згідно Календаря щеплень без поважних причин не будуть допускатись в організовані колективи.

Для захисту Вашої дитини від інфекційних хвороб та комфортного перебування у школі необхідно звернутися до сімейного лікаря/педіатра та вакцинувати її згідно Календаря профілактичних щеплень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-15

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні