Мінздоров’я розширило перелік безплатних ліків для українців

0
1
Мінздоров’я розширило перелік безплатних ліків для українців
Міністерство охорони здоров'я України додало ще 14 препаратів до реєстру лікарських засобів, що підлягають реімбурсації (відшкодування) за урядовою програмою "Доступні ліки".

Про це повідомила прес-служба Національної служби здоров'я України (НСЗУ) з посиланням на наказ МОЗ, – передає УНІАН.

У новій редакції Реєстру кількість ліків, які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безоплатно, збільшилась на 14 позицій.

Згідно з наказом МОЗ від 15 серпня завершено формування реєстру ліків, купівлю яких частково або повністю відшкодовує уряд. Всього до нього увійшли 254 препарати, з яких 195 призначені для лікування серцево-судинних захворювань, 45 - для діабету другого типу, 14 - для бронхіальної астми.

При цьому список безкоштовних ліків за державною програмою реімбурсації збільшився з 64 до 78 позицій. Крім того, вперше всі процеси при формуванні реєстру лікарських засобів, що підлягають реімбурсації, відбулися в електронному форматі.

"Це забезпечило чіткі й прозорі правила для всіх учасників, зробило процеси швидшими та зручнішими. І це сприяло тому, що в результаті спільної роботи ми отримали Реєстр, у якому зросла кількість лікарських засобів, безоплатних для пацієнта", - зазначив голова НСЗУ Олег Петренко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні