На Волині у шахті загинув гірник: подробиці трагедії. ВІДЕО

0
0
На Волині у шахті загинув гірник: подробиці трагедії. ВІДЕО
На нововолинській шахті загинув 48-річний гірник.

Про це розповів директор вугледобувного підприємства Анатолій Фролов, йдеться у сюжеті "Суспільного Волині".

Нагадаємо, трагедія трапилася ввечері у неділю, 28 липня, на шахті «Бужанська», загинув машиніст електровоза.

Біля головного входу на шахту «Бужанська» повісили жалобний приспущений прапор із чорною стрічкою.

Вчора о 21:05 за годину після початку третьої зміни гірничий майстер повідомив диспетчеру, що водій електровоза Леонід Шевчук травмував голову і загинув. Першими на місце події прибули чергові воєнізованого гірничорятувального загону. З ними був лікар, який констатував смерть робітника.

"Були отримані травми несумісні з життям. Працював львівсько-волинський гірничорятувальний загін, видали тіло, доставили вже його в морг", – розповів начальник дільниці вентиляція і техніка безпеки Олександр Суліма.

На Шахті спільно з працівниками Держпраці створили комісію для з’ясування обставин трагедії. Олександр Сулима розповів, перед кожним виходом в наряд працівники проходять інструктажі з техніки безпеки. Натомість гірник, колега загиблого Анатолій Цьось каже: є чимало причин, які могли спричинити трагедію.

"Дуже зажаті штрика. Треба робити пере кріплення штриків. Треба робити машини, тормоза. А це все доводить до того", – зазначив Анатолій Цьось.

"Скільки ми працювали, техніка безпеки тут відсутня. Для електровозів. Для відкатки. Це все доводить до того, що рано чи пізно з'являються травми. Все це пов'язано з вищими ешелонами, які не проплачують фінансування на техніку безпеки, от і вийшла така важка ситуація, я не можу говорити. В нас такі електровози, що в нас не передбачена захищена кабіна. Весь захист каска. І все", – каже напарник загиблого Микола Семенюк.

Комісія, створена спільно з працівників шахти і Держпраці, працюватиме 10 днів. На місці працювали і слідчі поліції, розповів тимчасово виконувач обов’язків начальника Новововлинського відділу поліції Вадим Сватко.

"Проводяться першочергові слідчі дії. Тобто вилучаються документи, допитуються люди, свідки, в нас є 24 години для внесення по ЄРДР. В же внесено. Стаття ККУ 272 ч 2. , яка передбачає обмеження волі до 5 років, або позбавлення волі на строк до 8 років. Обіймати керівні посади на строк до 3 років", – коментує т.в.о. начальника Нововолинського відділу поліції Вадим Сватко.

Головний державний інспектор управління Держпраці Олександр Курило розповів Суспільному: комісія з фахівців з охорони праці, представників профспілки та керівництва копальні оприлюднить результати перевірки за два тижні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні