Україна – серед країн із найвищою захворюваністю на кір

0
2
Україна – серед країн із найвищою захворюваністю на кір
У 2018 році 20 мільйонів дітей у всьому світі не отримали життєво важливі вакцинації, такі як щеплення від кору, дифтерії та правця.

Про це свідчать останні дані ВООЗ і ЮНІСЕФ, передає УНН.

"Вакцини є одним з наших найважливіших інструментів для запобігання епідеміям і забезпечення безпеки в світі. У той час як більшість дітей сьогодні вакцинуються, занадто багато залишилося позаду. Неприйнятно, що часто ті, хто піддається найбільшому ризику - найбідніші, ті, кого торкнулися або змусили покинути свої будинки конфлікти, це ті, кого не беруть до уваги", - вважає доктор Тедрос Адханом Гебреесус, Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Більшість дітей, які не отримали щеплень, живуть в найбідніших країнах і непропорційно знаходяться в нестабільних або охоплених конфліктом державах. Майже половина з них знаходиться всього в 16 країнах - Афганістані, Центральноафриканській Республіці, Чаді, Демократичній Республіці Конго (ДРК), Ефіопії, Гаїті, Іраку, Малі, Нігері, Нігерії, Пакистані, Сомалі, Південному Судані, Судані, Сирії та Ємені.

Якщо ці діти хворіють, вони наражаються на ризик важких наслідків для здоров'я і найрідше отримують доступ до лікування та догляду.

Спалахи кору також показують вкорінені прогалини в охопленні щеплень, часто протягом багатьох років.

Різка нерівність у доступі до вакцин зберігається між країнами і всередині країн всіх рівнів доходів. Це призвело до руйнівних спалахів кору в багатьох частинах світу, в тому числі в країнах з високими загальними показниками вакцинації.

У 2018 році у всьому світі було зареєстровано майже 350 тисяч випадків захворювання на кір, що більш ніж удвічі більше, ніж в 2014 році.

Україна очолює список країн з найвищим зареєстрованим показником захворюваності на кір у 2018 році. Хоча в даний час країні вдалося вакцинувати понад 90% дітей, охоплення було низьким протягом декількох років, в результаті чого велика кількість дітей старшого віку і дорослих - в зоні ризику.

У деяких інших країнах з високою захворюваністю і високим рівнем охоплення є значні групи людей, які пропустили вакцинацію проти кору в минулому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні