На трасі Київ-Ковель-Ягодин пахне свіжим асфальтом: ремонтують ділянку дороги на Люблін

0
-4
На трасі Київ-Ковель-Ягодин пахне свіжим асфальтом: ремонтують ділянку дороги на Люблін
На Волині відновили роботи з реконструкції автодороги М-07 Київ-Ковель-Ягодин (на Люблін) на ділянці Хворостів-Машів.

Про це повідомила прес-служба служби автомобільних доріг Волинської області.

Після багаторічної перерви відновлено роботи з реконструкції автомобільної дороги державного значення М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м. Люблін) на ділянці, яка пролягає повз населені пункти Хворостів, Підгородне та Машів, що на Любомльщині (км 478+000 – км 482+100).

Розпорядженням КМУ від 06.02.2019 р. № 130-р передбачено фінансування цього об’єкта реконструкції у розмірі 80 млн. грн.
Роботи виконуються на замовлення Служби автомобільних доріг у Волинській області підрядним підприємством ПрАТ "Броварське шляхово-будівельне управління № 50", яке стало переможцем за результатами проведених публічних закупівель.

Роботи з реконструкції цієї ділянки автодороги були розпочаті ще у 2011 році в рамках підготовки до проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу 2012. Тоді її було розширено до чотирьох смуг руху (по дві у кожному напрямку). По лівій смузі вдалось укласти нижній та середній шар асфальтобетону, по правій ці роботи не були завершені через нестачу фінансування.

Позаяк автодорога М-07 є найкоротшим шляхом від Києва до кордону з Польщею, до Євро-2012 ліву смугу було відкрито для руху транспорту.

Із 2012 року кошти на завершення реконструкції цього об’єкта не виділялись, тож права смуга довгий час залишається закритою для проїзду, що завдає незручностей користувачам доріг, які змушені маневрувати то з лівої на праву частину дороги, то навпаки.

Цьогоріч планують завершити всі роботи з реконструкції обох проїздів цієї ділянки дороги М-07 Київ – Ковель – Ягодин (на м. Люблін), та ввести в експлуатацію 4,1 км дороги.

Нині роботи виконують на правому проїзді дороги поблизу повороту на село Підгородне і рухаються в сторону Ягодина. Там підрядник укладає 8-сантиметровий середній шар дорожнього одягу з крупнозернистої щільної асфальтобетонної суміші.

Рух транспорту наразі так і здійснюється лівим проїздом. Учасників дорожнього руху закликають бути уважними та обережними в місцях проведення дорожніх робіт.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні