«Волинь» здобула вольову перемогу у Миколаєві

0
7
«Волинь» здобула вольову перемогу у Миколаєві
У 28 турі чемпіонату України з футболу в першій лізі луцька команда «Волинь» здобула перемогу на виїзді над МФК «Миколаїв» – 2:1. Хоча першою пропустила.

Гра відбулася в суботу, 11 травня, на на верхньому (тренувальному) полі центрального міського стадіону Миколаєва (на головному полі триває реконструкція), інформує власкор інтернет-видання «Волинь24».

«Волинь» розпочала матч у такому складі: Когут, Сімінін, Болденков, Горопевшек, Западня, Курко, Бартулович, Хагназарі, Кожанов, Климець, Карпенко.

Перед грою йшов дощ, тож поле було мокрим. Волиняни почали впевнено, але жодних загроз воротам миколаївців не створили.

Тим часом господарі опанували стартове хвилювання і почали дедалі більше контратакувати. Андрій Ковальов на 5-й хвилині небезпечно пробив з-за меж штрафного майданчика. М’яч зрекошетив від гравця «Волині», який стелився в підкаті, і просвистів над правою «дев’яткою».

На 16-й хвилині Валерій Рогозинський отримав розрізний пас і виходив сам на сам із Богданом Когутом, але відпустив м’яча, і ним заволодів голкіпер «Волині».

Одразу після цього Валерій Болденков пробивав справа у ближній кут, але воротар господарів Денис Старченко перебував саме в ньому і м’яча відбив.

На 19-й хвилині миколаївці відкрили рахунок. Владислав Войцеховський отримав круглого від Валерія Зарічнюка, перебуваючи спиною до воріт на куті воротарського майданчика. Розвернувся з м’ячем, незважаючи на присутність поруч Міхи Горопевшека, і пробив у дальній кут мимо Когута, який кинувся назустріч – 1:0.

«Хрестоносці» помітно занервували, а «корабели», навпаки, почали грати більш упевнено, заволодівши ініціативою.

На 29-й хвилині Валерій Рогозинський на ходу прийняв навісного м’яча на груди і другим дотиком пробив його у правий нижній кут воріт «червоно-білих» – Когут витягнув.

Далі гості кинулися відігруватися, але тривалий час нічого путнього створити біля воріт «Миколаєва» не могли.

Волиняни зрівняли рахунок на третій доданій до першого тайму хвилині. Бартуловича, який увірвався в штрафний майданчик господарів, зніс Куксенко, і арбітр вказав на 11-метрову позначку. Пенальті чітко виконав наш найкращий бомбардир Денис Кожанов. Він спрямував м’яча в лівий нижній кут воріт у той час, коли Старченко кинувся в правий – 1:1.

Це був 14-й гол Кожанова у цьому чемпіонаті, і сьомий – з пенальті.

У другому таймі Іван Цюпа замінив Олександра Климця.

На 61-й хвилині Кожанов справа вдало прострілював, але Карпенко не зумів лівою ногою спрямувати м’яча у ворота.

На 63-й хвилині небезпечно відповіли господарі. Потужно пробив з-за меж штрафного Роман Попов, але Василь Курко перевів м’яча на кутовий.

На 72-й хвилині волиняни вийшли вперед. Хагназарі від лицьової лінії віддав пас на Кожанова, який забіг у штрафний. Наш голеадор пробив, м’яч зрикошетив від когось із захисників у стійку, і його добив Ростислав Волошинович, який вийшов перед тим на заміну.

2:1 на користь «Волині».

Через хвилину нападник миколаївців Віктор Берко упав у штрафному, прагнучи заробити пенальті. Арбітр вирішив, що захисник волинян Курко правил не порушував. А за надмірні емоції видалив за межі стадіону помічника головного тренера «Миколаєва».

На 74-й хвилині господарі знову атакували. Той же Берко бив головою практично в порожні ворота – над поперечиною.

На 85-й хвилині Фортуна була прихильною до «Волині». Войцеховський бив по наших воротах, Когут м’яча відбив, а Зарічнюк з лівої не влучив у порожні ворота на добиванні.

Перемога дозволила волинянам зберегти другу позицію в турнірній таблиці. У них 49 очок.

48 – в активі «Колоса», який обіграв (4:0) розібрані «Суми».

46 очок – у «Металіста-1925», який зіграв унічию (1:1) у Горішніх Плавнях із «Гірником-Спорт».

Волиняни у середу, 15 травня, зіграють на Одещині пропущений матч 24 туру із «Балканами». А через тиждень їх чекає важка гра в Луцьку з «Рухом».

Лідирує в чемпіонаті із 60 очками «Дніпро-1». Дніпряни вже бачать себе у «вишці», тож можуть експериментувати зі складом. Так, у 28 турі «Дніпро» сенсаційно програв (0:4) в Івано-Франківську місцевому «Прикарпаттю».

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
Клікніть для збільшення
Клікніть для збільшення
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні