Польща відмовилась приймати російську нафту

0
3
Польща відмовилась приймати російську нафту
Польща призупинила на невизначений час прийом російської нафти по нафтопроводу "Дружба" з Білорусі через підвищений вміст у ній хлорорганічних сполук.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву на сайті оператора білоруської ділянки нафтопроводу "Гомельтранснафта Дружба".

В оприлюдненій 24 квітня заяві сказано, що з 22:00 за варшавського часом польська сторона припинила прийом нафти в пункті здачі нафти Адамове.

Причиною називають відмову НПЗ, підключених до нафтопроводу "Дружба", приймати нафту зі значним перевищенням показника масової частки органічних хлоридів - до 30 разів від граничного нормативу.

Зазначається, що транзит нафти в напрямку України для НПЗ Чехії, Словаччини та Угорщини триває.

Оператор польської ділянки "Дружби" PERN у своєму листі пояснив, що продовження поставок нафти з вмістом органічних хлоридів з перевищенням ліміту породжує "ризик серйозної промислової аварії як для НПЗ, так і для логістичної системи PERN".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні