Рожище запозичить досвід у Горохова, як створити муніципальну поліцію

0
4
Рожище запозичить досвід у Горохова, як створити муніципальну поліцію
У Рожищі може з'явитися муніципальна поліція, яка боротиметься за чистоту.

Про це повідомили на сайті Рожищенської міськради.

Рожищенська міська рада має намір серйозно взятися за покарання громадян, які нехтують правилами благоустрою і, нарешті, здійснити заповітну мрію рожищан про громадський контроль за поліцейськими та владою.

Щоб перейняти досвід, як правильно це зробити, міський голова Рожищ В’ячеслав Поліщук та його заступник Сергій Лясковський, здійснили робочу поїздку в місто-побратим Горохів, де муніципальна поліція вже налагоджено працює.

Міський голова розповів, що у Рожищі є серйозна проблема відсутності покарання за порушення правил благоустрою міста. Немає швидкого реагування на всі ці питання. Через це виникає потреба створити такий структурний підрозділ, як муніципальна поліція. Тому керівництво міста має намір розпочати з уведенням в штат муніципального інспектора.

"Робоча поїздка до Горохова була спрямована на те, щоб на власні очі побачити всі плюси та мінуси в роботі муніципальної поліції. Горохів вражає своєю чистотою. Особливо центральна вулиця, де вже розпочали роботи з благоустрою. І це не тому, що в них комунальне підприємство працює краще, ніж наше. Вся справа у штрафах, які «щедро» виписує на горохівчан муніципальна поліція. Виявляється, достукатися до свідомості громадян набагато ефективніше тоді, коли приходить інспектор, який має право відразу притягнути правопорушника до адмінвідповідальності й накласти штраф. Тоді людина кілька разів подумає, чи варто кидати папірець на тротуар", – зазначив В’ячеслав Поліщук.

«Робота муніципальної поліції в рази ефективніша щодо благоустрою, аніж робота поліції. Тому що останні, в силу своєї завантаженості, не можуть приділити багато уваги благоустрою, а для міста саме це є надважливим. Тому ми із заступником будемо готувати матеріали для подачі цього питання на розгляд депутатам міської ради. У випадку підтримки від обранців громади, треба буде вносити зміни у штатний розпис міської ради, визначитися із заробітною платою інспектора, напрацювати положення про муніципальну поліцію та розробити проект. Тобто для втілення задуманого в життя, треба буде провести ряд робіт. Завдяки нашим колегам із Горохова ми вже отримали практичні навики, що спростило нам шлях до поставленої мети», – додав міський голова.

Не менш важливим, за порадою горохівського міського голови Віктора Годика, є підбір кадрів на посаду муніципалів. За його словами, на посаду муніципального інспектора варто розглядати кандидатури з людей, які бачать проблеми і негаразди міста, знають закони й самі є законослухняними та порядними людьми.

«Переймати досвід – це хороша справа", – переконаний міський голова Рожищ.
"Мене, як міського голову, також цікавило питання комунального господарства, його матеріальне забезпечення, як працюють по благоустрою Горохова. Приємно бачити, що вони вже розробляють центральну площу. Якраз ми застали працівників за вкладанням бруківки поблизу висадженої алеї сакур. Відразу ж і побачили роботу муніципальної поліції, яка контролювала процес виконання робіт та стежила за використанням привезеного матеріалу. Вважаю, що зустріч була продуктивною та корисною. Водночас міський голова Віктор Годик планує здійснити візит у наше місто, бо має деякі питання щодо роботи комунальних підприємств», – додає В’ячеслав Поліщук.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні