В Україні горять гектари полів: двоє людей згоріли живцем

0
3
В Україні горять гектари полів: двоє людей згоріли живцем
У ДСНС повідомили про кілька десятків пожеж на відкритих територіях, які вдалося подолати протягом трьох минулих діб.

По всій Україні зафіксували загоряння сухої трави, чагарнику та очерету. Вогонь знищив понад 100 гектарів рослинності, - пише ВВС Україна.

У ДСНС зазначають, що частина пожеж пов'язана зі звичкою людей спалювати суху траву на початку весни.

"Незважаючи на усі застереження рятувальників громадяни подовжують грубо порушувати правила пожежної безпеки та спалювати суху рослинність у вітряну погоду. Щодня кількість подібних пожеж значно збільшується", - йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Значна кількість горе-господарів, випалюючи минулорічну суху траву і листя, прирікають себе й оточуючих до непередбачуваних наслідків", - зауважують рятувальники.

Не обійшлося без нещасних випадків: жертвами одного з них стало літнє подружжя на Житомирщині.

Там літня жінка із своїм чоловіком спалювали минулорічну суху траву біля свого обійстя. Побачивши, що горять чагарники, а вогонь наближається до їх оселі, вони побігли гасити пожежу.

Однак, як повідомляють у ДСНС, через необережність у жінки загорівся одяг і вона померла на місці. Її 82-річний чоловік отримав опіки понад 80% тіла і згодом помер в лікарні.

Велику пожежу вдалося локалізувати на території Міжрічинського регіонального ландшафтного парку в Чернігівській області. Там горіло 40 гектарів лісової підстилки та очерету, на які скинули 50 тонн води.

На Хмельниччині пожежа сухостою охопила 22 гектари, а в Полтавській області - протягом 5 квітня вигоріло 56 гектарів землі.

Велике возгоряння зафіксували також у Чернігівській області.

Пожежу трав'яного настилу поряд з Національним історико-меморіальним заповідником "Биківнянські могили" вдалося загасити і київським поженикам. Там горіли понад 5 гектарів трави, а швидкий вітер швидко розносив вогонь.

Рятувальники попеперджають, що під час неконтрольованого спалювання трави вогонь може перекинутися на дерева та будівлі. Також разом із димом у повітря підіймається отруйні речовини, які погано впливають на здоров'я.

Всім, хто хоче позбутися старого листя та трави, у ДСНС радять його компостувати.
Теги: пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні