У Луцьку вдалось зупинити спалах інфекції кору

0
4
У Луцьку вдалось зупинити спалах інфекції кору
У Луцьку вдалося зупинити зростання захворюваності на кір.

Про це йдеться на офіційному сайті Луцької міськради.

Про епідемситуацію в Луцьку на оперативній нараді поінформував начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук.

За його словами, нині спостерігається стабілізація епідситуації захворюваності на кір. У лютому захворіло: перший тиждень – 50; другий тиждень – 35; третій тиждень – 30; четвертий – 26 осіб.

Микола Якимчук додав, що проводилась активна імунізація дітей. Показники охоплення імунопрофілактикою дітей в місті значно поліпшились, так станом на 25 січня 2019 року не щеплених дітей було 2260, а на 22 лютого 2019 року – 859 дітей.
Середній показник охоплення щепленнями по школах становить 96.5%.

Поруч з позитивними змінами показник захворюваності на кір у Луцьку залишається ще високим і становить 132,7 на 100 тисяч населення при середньообласному показнику – 118,8 на 100 тис. населення.

З початку 2019 року захворіло на кір в м. Луцьку 316 осіб, з них дітей – 150 (47,5%); дорослих — 166 (52,5%), в т. ч. - 6 працівників закладів освіти, 6 медичних працівників, 23 - закладів торгівлі, 14 - сфери обслуговування.

Найвищі показники захворюваності серед дітей у віковій категорії від 5 до 9 років. Це діти, які не щеплені взагалі, або вчасно не отримали другого щеплення. Протягом 2019 року випадки захворювання реєструвались у двадцяти трьох закладах загальної середньої освіти і п`ятнадцяти закладах дошкільної освіти.

Уражені кором 9 закладів середньої спеціальної і вищої освіти.

По два випадки захворювання на кір зареєстровано в трьох медичних закладах: КП «Луцька міська дитяча поліклініка», КП «Луцька міська клінічна лікарня», КП «Луцький центр первинної медичної допомоги №2»; Волинському обласному спеціалізованому будинку дитини. Уражені кором обласні медичні заклади, промислові підприємств, об’єкти сфери обслуговування, торгівлі, громадського харчування. Тому всі заходи з профілактики даного захворювання необхідно продовжувати.

За інформацією лікувально-профілактичних закладів міста захворюваність грипом і ГРВІ утримується на рівні сезонної, відповідає середньому показнику відповідної пори року і не перевищує епідпорогові значення.

За підсумками щотижневого моніторингу на сьогодні показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 19,0%.

Обласний показник нижче епідемічного порогу на 9%. В м. Луцьку, за даними вірусологічної лабораторії ДУ «Волинський обласного лабораторного центру МОЗ України», лабораторно підтверджений 1 випадок грипу.

Секретар міської ради Григорій Пустовіт зауважив, що продовження зимових канікул та недопуск нещеплених дітей до навчання позитивно вплинули на стабілізацію рівня захворюваності на кір та призвело до його зниження. Однак, за його словами, необхідно поінформувати батьків, діти яких не допущені до навчання, коли вони зможуть повернутися за шкільні парти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні