--> Луцькі пенсіонери переглянули історичний фільм «Крути 1918» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі пенсіонери переглянули історичний фільм «Крути 1918»

0
0
Луцькі пенсіонери переглянули історичний фільм «Крути 1918»
У рамках проекту «Доступний кінотеатр для пенсіонерів», який реалізовує Громадянський Рух «CВІДОМІ» разом із РЦ «Промінь» та Multiplex, відбувся десятий показ художнього фільму.

Близько трьохсот пенсіонерів з Луцька відвідали кіносеанс у середу, 20 лютого.

На ювілейний показ обрали історичну стрічку «Крути 1918».

Символічно, що перегляд фільму відбувся саме 20 лютого у День пам`яті Героїв Небесної Сотні. Адже 5 років тому понад 100 українців віддали своє життя за Україну на революційному Майдані так само, як українські хлопці-героїв на станції Крути.

Ініціатором такого культурного проекту є депутат Луцькради Андрій Покровський. Ініцативу успішно реалізовують понад рік спільно з розважальним центром «Промінь» та Мультиплекс.

Співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер зауважив, що радий бачити усіх присутніх, а особливо знайомі обличчя.

«Для нас це дуже важливий проект і нам приємно, що від вас є зворотня реакція. Ми розуміємо, як зараз непросто і як важливо відволіктися від буденності, політики, виборів. Наразі ви побачите історичний фільм, який комусь сподобається, комусь ні. Хтось каже, що він не дуже відповідає історичним фактам, але найголовніше, що це наша історія та український кінематограф, який протягом останніх 5 років встає «з колін», - додає Шкітер.

Як розповідає координатор проекту Євгеній Мікоян,  обрали саме цей фільм, адже це наша історію, яку потрібно шанувати та пам`ятати.

«Це фільм, який описує дуже важливі та трагічні події в історії нашої країни, які вплинули на подальший розвиток. Ми це все робимо, адже пенсіонери найменш захищена категорія. Ми намагаємося створити умови, аби люди похилого віку могли собі дозволити і розваги. Кожен фільм ретельно обираємо, аби він був цікавим та корисним.», - каже Мікоян.

Нині українське кіномистецтво відроджується, тому популяризація фільмів вітчизняного виробництва зараз надзвичайно актуальна і важлива.

Як розповідає глядачка Надія Петрівна, знає історію «Крут» і вражена від перегляду.

«Не очікувала побачити настільки зворушливий фільм. Чудовий проект для пенсіонерів, рада, що маю можливість дивитися сучасні українські фільми. Важко стримати сльози»

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні