--> Вчені назвали продукти, які допоможуть бути щасливими | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вчені назвали продукти, які допоможуть бути щасливими

0
5
Вчені назвали продукти, які допоможуть бути щасливими
Урізноманітнений раціон здатен додати радості в житті.

Вісім різновидів фруктів та овочів у день здатні зробити вас щасливішими, – пише ЖивиАктивно.

У цьому запевняють вчені з британського університету Воріка і австралійські дослідники з Квінслендського університету. Дванадцять тисяч добровольців цілих шість років дотримувалися певного раціону і вели щоденники харчування. І чим більше свіжих овочів і фруктів споживав учасник, тим щасливішим почувався.

Уже через два роки такої майже веганської дієти психоемоційний стан учасників стабілізувався, вони почувалися значно краще, навіть якщо їх рівень доходу і місце проживання не змінилися.

За силою переживань вчені порівняли ці зміни зі станом людини, яка довго була безробітною і нарешті знайшла роботу своєї мрії. Причому позитивний психологічний ефект став помітним вже через два роки, а це значно раніше, ніж вплив такого раціону на фізичне самопочуття людини.

Наприклад, якщо впродовж десятиліть регулярно їсти овочі та фрукти, то ризик виникнення онкозахворювань значно зменшиться, але тільки ближче до старості. І коли вчені спробували визначити кількість фруктів і овочів, які потрібно з'їдати щодня, то зупинилися на восьми невеличких порціях.

Кілограмовий кавун, який ви з’їсте того ж дня, до уваги не береться: для досягнення ефекту потрібно саме вісім різних видів плодів, по 100 або більше грамів кожний.

Як саме визначена кількість овочів та фруктів впливає на наш психофізіологічний стан, зрозуміти поки не вдалося. Дослідники підозрюють, що існує певний зв'язок між хорошим настроєм і кількістю каротиноїдів в організмі.

А поки вони з’ясовують достовірні причини цього явища, можна сміливо йти в овочевий відділ супермаркету і ставати щасливішим вже сьогодні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні