Луцькі супергерої: школярі зупинятимуть ДТП світлом. ФОТО

0
-5
Луцькі супергерої: школярі зупинятимуть ДТП світлом. ФОТО
У Луцькій спеціалізованій школі І-ІІІ ступеня №1 учням сьомого та шостого класів вручили світловідбивальні елементи, які допоможуть розпізнати дітей на дорозі у пізню пору або за несприятливих погодних умов.

Важливу і завжди актуальну акцію «Світлодіти: збережи життя на дорозі!» зініціювпли голова громадської організації «Принцип» Віктор Грисюк спільно із Генеральним консульством Республіки Польща в Луцьку та за підтримки компанії «Модерн-Експо груп», патрульної поліції Волині і Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України.

У п’ятницю, 15 лютого, працівниками патрульної поліції Волині передали школярам 2 тисячі світловідбивальних жилетів, а також брелки та браслети.

Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Марек Запур розповів, що така акція вже триває понад 2 роки. «Спільно з працівниками патрульної Волині ми передали уже більше тисячі жилетів учням шкіл в Луцьку, Жидичині та інших населених пунктах», – зауважив віце-консул та додав, що в Польщі за те, що пішоходи у темну пору ходять без світовідбивальних елементів, отримують штраф.

Тимчасовий виконувач обов’язків прес-секретаря патрульної поліції у Волинській області старший інспектор Богдан Павлович наголосив, що такі елементи підвищать видимість дітей на дорозі на 80%.

На відкритому уроці патрульні провели кілька інтерактивних ігор, під час яких обговорили зі школярами, які небезпечні ситуації можуть виникнути на дорозі та як їх уникнути. Зокрема, наголосили на особливу небезпеку у пізню пору. Тож, щоб убезпечити юних лучан, передали їм жилети. Радощів учнів не було меж.

Учень 7 класу Матвій Ковальчук поділився, що жилет йому дуже сподобався. «Я зі школи повертаюся пізно, коли досить темно. Щоб водії на пішохідному переході побачили мене завчасно, я буду його носити», – зауважив учень.

Віктор Грисюк із ГО «Принцип» закликав усіх бізнесменів долучатися до акції. «Ця акція не є інтелектуальною власністю нашої організації. Кожен може долучитися до неї. Взяти під опіку якийсь регіон або школу, бо це безпека наших дітей», – закликав голова організації.

Представник «Модерн-Експо груп» Михайло Сьомін, однієї із перших компаній, яка долучилася до цієї акції, зазначив, що їхня головна орієнтація на безпеку дітей: «Якщо зараз ми інвестуємо в безпеку дітей, то ми інвестуємо в своє майбутнє. Бо згодом ці самі люди стануть основою нашого суспільства. Тому ми презентуємо такі невеликі подаруночки, які виглядають досить яскраво і цікаві для дітей».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні