Хотів до ПЦУ: на Волині священику МП заборонили служити

4
3
Хотів до ПЦУ: на Волині священику МП заборонили служити
У селі Острів’я Шацького району настоятеля храму великомучениці Варвари протоієрея Сергія Омельчука усунули від священнослужіння, бо він ініціював перехід до Православної церкви України.

Про це повідомляє прес-служба Володимир-Волинська єпархія УПЦ МП.

Як зазначають у єпархії, протоієрею Сергію «розпорядженням митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира було заборонено у священнослужінні та відсторонено від обов’язків настоятеля храму».

«Заклики отця Сергія мали певний успіх у частини жителів села Острів’я, але постійні парафіяни храму, ті кому Статут релігійної громади і Закон України «Про свободу совісті» дозволяє вирішувати долю храму, до пропозиції поставилися негативно», – запевняють у Московському патріархаті.

На збори громади запросили благочинного Шацької округи протоієрея Николая Вихора.

У понеділок, 28 січня, у храмі провели загальні збори, на яких голосували про доцільність переходу релігійної громади у ПЦУ. На зборах був присутній благочинний Шацької округи протоієрей Николай Вихор.

«За винятком пяти жителів села, усі присутні на зборах парафіяни проголосували за збереження громади у лоні Української Православної Церкви», – йдеться у повідомленні.

Колишній настоятель передав громаді ключі від церкви. Тимчасово богослужіння в храмі будуть здійснювати священики з навколишніх сіл.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоча кріпацтво відмінили ще у 19 столітті, в душі багато хто так і залишився кріпаком...
Відповісти
Знав що йде в розкол.
Відповісти
Нехай переходить і мацковські заборони йому будуть до лампадки.
Відповісти
Ро..гу..лi
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні