До Вселенського патріарха доставили текст-оригінал Томосу про надання автокефалії

0
-1
До Вселенського патріарха доставили текст-оригінал Томосу про надання автокефалії
4 січня 2019 року ієромонах Лука, іконописець і каліграф, привіз до Константинополя (Стамбула — ред.) текст-оригінал Томосу про надання автокефалії Православній Церкві України.

Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Бігорського монастиря у Македонії.

4 січня 2019 року ієромонах Лука, іконописець і каліграф, привіз до Константинополя текст-оригінал Томосу про надання автокефалії Православній Церкві України. Текст каліграфічно оформлений на пергаменті з благословення ігумена Ксенофонтського монастиря на Афоні, архімандріта Олексія.

Саме цей Томос буде вручено Предстоятелю ПЦУ Митрополиту Київському Епіфанію 6 січня 2019 року після Божественної літургії в Константинополі.

“Делегати церкви з України разом з київським митрополитом Епіфанієм вже знаходяться в місті, де завтра вони будуть присутні на Фанарі для офіційного підпису Томосу Вселенським Патріархом. У неділю, на свято Богоявлення, два священики возз’єднаються у Великій Церкви. Під час Божественної літургії Патріарх передасть Томос митрополиту Епіфанію”, — вказано у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні