На Волині – найдешевша свинина. РЕЙТИНГ ЦІН

1
2
На Волині – найдешевша свинина. РЕЙТИНГ ЦІН
Свинина – єдиний соціальний продукт, ціна на який на Волині - нижча, ніж в інших регіонах.

Про це йдеться у рейтингу "ТОП-3 регіонів із найнижчими цінами на соціальні продукти напередодні Різдва", оприлюдененому сайтом uainfo.org.

Аналіз даних офіційної статистики дозволив виділити три області, де найбільше дешевих соціальних продуктів. Це - Тернопільська область, де продається третина найдешевших продуктів із переліку, а також Полтавщина та Дніпропетровщина.

Волинь - одна із дев'яти областей, де найдешевшим є лише один продукт, і це - свинина. Ціна на неї – 106 грн за кілограм у той час, коли середній показник по Україні – 115,9грн.

Найдешевшими у Тернопільській області є: житній хліб (15,1 грн), макарони з м’яких сортів пшениці (14,2грн), гречка (14,3грн), ячна крупа (9,8грн), пшоно (21,3грн), вершкове масло (34,4грн за пачку), олія соняшникова (32,9грн за літр), сало (49,7грн), яблука (7,2грн), картопля (5,1грн) та цукор (12,8грн).

У Полтавській області найнижчими є ціни на батон (10,5грн), капусту (6грн), буряк (6,7грн), моркву (9,5грн).

На Дніпропетровщині найдешевшими є: пшеничне борошно (10грн), крупа манна (12,4грн), філе куряче (97,5грн).

У Одеській області дешеві - пшеничний хліб із борошна першого ґатунку (13,3грн) та морожена риба (66,9грн).

У Житомирській області - курячі яйця (22,7грн) та кисломолочний сир (78,9грн).

У Донецькій - яловичина (112,3грн); на Запоріжжі - рис (21,9грн); на Кіровоградщині - варена ковбаса (73,7грн); у Луганській - пшеничний хліб із борошна вищого ґатунку (17,2грн); у Львівській області - куряча тушка (53,6грн); на Рівненщині - сметана (51,5грн); на Харківщині - цибуля (10,7грн); на Буковині - молоко (19,8грн).

Одинадцять областей не можуть похвалитися низькими цінами на продукти, це Вінницька, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Миколаївська, Сумська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області й місто Київ.

До речі, торік найбільшими перевагами низьких цін користувались жителі Львівщини, у якій три соціальних продукти мали найнижчу ціну серед усіх інших областей: морква, капуста і картопля. Друге та третє місця посідали Запорізька й Тернопільська області – по дві позиції з найнижчою вартістю в кожній. У Запорізькій найдешевшими в 2017 році були яйця і рис, а на Тернопільщині – сало і сметана.
Теги: ціни, їжа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це доказ волиняни найбідніші люди в Україні, а селяни найдурніші.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні