Волинські спецпризначенці вшанували пам’ять загиблого колеги

0
-1
Волинські спецпризначенці вшанували пам’ять загиблого колеги
Представники управління Служби безпеки України у Волинській області вшанували пам’ять капітана СБУ Віктора Мандзика, загиблого під час виконання службових обов’язків у районі проведення антитерористичної операції.

Про це інформує управління СБУ у Волинській області на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Співробітники української спецслужби вшанували пам’ять офіцера та бойового побратима з нагоди його дня народження, поклавши квіти на могилу Віктора на кладовищі на вулиці Рівненській у Луцьку.

Співробітники управління СБУ, які перебувають в районі проведення Операції об’єднаних сил (ООС) поклали квіти до пам’ятного знака, що встановлений на місці загибелі Віктора Мандзика у місті Волноваха Донецької області.

Мама загиблого офіцера Ольга Олександрівна подякувала співробітникам СБУ за постійну підтримку та пам’ять про її героїчно загиблого сина.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Він віддав своє життя за Україну», – Фелонюк про волинського капітана СБУ

Довідково. Віктор Мандзик народився 7 грудня 1986 року у Луцьку та був єдиним сином у батьків. Розпочав службу в органах СБ України у 2009 році. Він був найкращим стрільцем підрозділу та учасником збірної команди з рукопашного бою. З січня 2015 року Віктор Мандзик перебував у службовому відрядженні у районі проведення антитерористичної операції в Донецькій області, особисто брав участь у затриманні озброєного терориста.

Загинув 21 березня 2015 року у місті Волноваха. Вранці на в'їзді до міста троє людей під виглядом українських добровольців (під керівництвом Дениса Гордєєва з позивним «Адвокат», помічника нардепа Андрія Денисенка й організатора приватної охоронної структури) зупинили три вантажні фури під приводом запобігання контрабанді товарів.

Близько 7.00 під'їхали працівники СБУ, виник конфлікт. У Мандзика відібрали службове посвідчення і табельну зброю – автомат АК-74У. Після чого «Адвокат» зробив два постріли з автомата – перший у повітря, а другий – в голову Мандзика. Від отриманих поранень Віктор помер у машині «швидкої допомоги». Гордєєва та інших членів угруповання затримали протягом кількох діб, у лютому 2016 року обвинувальний акт стосовно 7 осіб передали до суду, їм інкримінують 11 статей Кримінального кодексу України.

Указом Президента № 174/2015 від 25 березня 2015 року Віктор Мандзик нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

У 2018 році капітану СБУ Віктору Мандзику рішенням Луцької міської ради присвоєно звання «Почесний громадянин міста Луцька».


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні