Відомо, чи буде займатися поліція розмитненням автомобілів за новим законом

0
4
Відомо, чи буде займатися  поліція розмитненням автомобілів за новим законом
Повідомили роз’яснення закону № 8488, який вносить зміни в діяльність поліції.

Про це інформує Патрульна поліція Волинської області.

Закони 8487 та 8488, прийняті Верховною Радою і підписані Президентом, вступили в силу з 25-го листопада (окрім деяких положень, які вступлять в силу через 180 днів після опублікування).

Закон 8487 стосується розмитнення.

Закон 8488 вносить зміни в діяльність поліції. Однак усі ці зміни вступлять в силу через 180 днів, тобто через півроку.

Наразі є 90 днів, аби громадяни могли розмитнити автомобілі в пільговому режимі, ще 90 днів вони зможуть розмитнювати за повну вартість.

Розмитненням поліція не займається!

Через 180 днів, відповідно до закону 8488, поліція уже притягатиме до адміністративної відповідальності водіїв-порушників:

За керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено строки його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту, накладатиметься штраф у розмірі 8500 гривень, постанову про що виноситиме сам поліцейський, а у випадку повторності протягом року – 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого (в такому випадку розгляд справи здійснюватиметься судом).

До транспортних засобів особистого користування, тимчасово ввезених на митну територію України громадянами більш, як на 30 діб, запроваджено вимогу їх державної реєстрації протягом десяти діб з моменту такого ввезення: ця вимога зобов’язує користуватися автомобілем тільки того водія, який ввіз цей автомобіль на територію України.

У статті 35 Закону України «Про Національну поліцію» визначені підстави для зупинки поліцейським транспортного засобу, куди додано десятий пункт – зупинка авто на іноземній реєстрації - з метою виявлення передачі транспортного засобу у володіння, користування або розпорядження особам, які не ввозили такий транспортний засіб на митну територію України (або не поміщували в митний режим транзиту), одночасно запроваджено обов'язок поліцейського зупиняти транспортні засоби, якщо існує інформація про порушення власником транспортного засобу митних правил, або якщо безпосередньо транспортний засіб є об'єктом порушення митних правил.

Наразі запроваджується автоматизований обмін інформацією між фіскальними органами, Державною прикордонною службою та Національною поліцією і, коли він запрацює, ми зможемо в автоматичному режимі перевіряти, коли та ким ввезений автомобіль з іноземними номерами.

Новий закон про автомобілі на іноземній реєстрації впливає не тільки на дорожню ситуацію чи фіскальну складову. Він має припинити безконтрольну передачу у володіння автомобілів вже всередині країни та значно ускладнити життя тим, хто хоче використати ці авто в протиправних діях, в тому числі під час вчинення кримінальних правопорушень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні