У Луцьку поки не братимуть гроші за навчання приїжджих дітей

0
-1
У Луцьку поки не братимуть гроші за навчання приїжджих дітей
У Луцьку поки не встановлюватимуть оплату за освітні послуги шкіл і садочків міста для дітей з інших населених пунктів.

Про це стало відомо у четвер, 29 листопада, під час пленарного засідання 49-ої сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, із порядку денного сесії Луцькради зняли питання про встановлення оплати за освітні послуги шкіл і садочків Луцька для дітей з інших населених пунктів.

Зокрема, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт пояснив, що міська рада не може фінансувати жителів навколишніх ОТГ.

«Звичайно місто не може бути спонсором наших навколишніх об’єднаних територіальних громад. Я не торкаюся питань, коли вони користуються нашими лікарнями, пологовий обслуговує 44% жінок не з наших міст. Коли сьогодні виникло питання, щоб доплатити працівникам охорони здоров’я і освітянам, то ці гроші мали надійти з державних коштів, натомість ми закриваємо їх з міського бюджету», – виступив Пустовіт.

Натомість депутат Павло Данильчук сказав, що нині потрібно відновити зустрічі із представниками об’єднаних територіальних громад, аби знайти спільні компроміси.

«Немає різниць, чи це діти, які прописані в місті Луцьку, чи діти батьків, які прописані за межами міста. Я хочу, аби секретар Луцькради відновив зустрічі із представниками територіальних громад. Сьогодні можна критикувати будь-кого, але ми найменший обласний центр, який має співпрацю з ОТГ», – зазначив Данильчук.
Депутати проголосували за зняття питання із порядку денного.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні