В Україну не пустили російського священика

3
0
В Україну не пустили російського священика
У Київ не пропустили ректора Московської духовної академії архієпископа Амвросія.

Українські спецслужби заборонили йому в'їзд до України, - пише ВВС Україна.

Ієрарх російської церкви нібито їхав для участі в богослужіннях з нагоди дня пам'яті Нестора Літописця, а також мав відвідати Київську духовну академію.

Проте українські прикордонники відмовили йому у в'їзді на виконання доручення СБУ.

Це перший випадок, коли в Україну не пропустили представника російської церкви.

Російські ЗМІ повідомили, що прикордонники аеропорту "Київ" провели з ієрархом Амвросієм співбесіду після прильоту. Після спілкування йому повідомили, що відмовляють у в'їзді в Україну.

В Державній прикордонній службі підтвердили BBC News Україна, що дійсно не пропустили російського священика.

"Він не зміг підтвердити мету поїздки, а саме, де буде, куди їде та чому їде", - розповів речник відомства Олег Слободян.

Окрім того, за його словами, є рішення спецслужби про заборону йому в'їжджати на територію України.

У відомстві додають, що це чи не перший випадок, коли представника російської церкви не пропустили в Україну, а значить, такі люди вже є у списку персон нон-грата.

В Російській православній церкві вже обурилися цим фактом. Там заявили, що архієпископ Амвросій їхав до Київської духовної академії.

"Однак українська влада закрила йому доступ до країни, імовірно, запідозривши, що він шпигун", - цитує "Інтерфакс" представника відділу зовнішніх зв'язків Московського патріархату з міжправославних зв'язків Ігоря Якимчука.

В СБУ цю ситуацію поки що не коментували.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якк вижити вимираючим з голоду пенсіонерам на "оСУЧАснену" гадом петром порошенком мізерно-ганебну пенсію 1500гр. в місяць без субсидій і можливоті придбати ліки??? Ганьба порошенячій правлячій банді за геноцид над пенсіонерами!!!
Відповісти
А як виживати вимираючим голодаючим пенсіонерам без субсидій з оСУЧЯсненими злодієм петром порошенком мізерними 1500гр. пенсіями без можливостеей оплачувати лікування і купувати ліки і нормально повноцінно прохарчуватися??? Це відбувається геноцид гада петра порошенка над пенсіонерами!!!
Відповісти
напевне під рясою знайшли "ксиву ФСБ"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні