Власник англійського футбольного клубу загинув в авіакатастрофі

0
5
Власник англійського футбольного клубу загинув в авіакатастрофі
Власник англійського футбольного клубу "Лестер Сіті" Вішай Шрівадданапрабха перебував на борту гелікоптера, який розбився після зльоту з поля стадіону.

Про це йдеться у повідомленні клубу, - інформує ВВС Україна.

"Ми підтверджуємо, що Вішай Шрівадданапрабха був серед тих, хто трагічно втратив життя в суботу ввечері, коли гелікоптер з ним та іншими чотирма людьми на борту розбився біля стадіону "Кінгс Пауер". Ніхто з п'яти людей, які перебували на борту, не вижив", - йдеться в Twitter клубу.

Трагедія сталася поруч зі стадіоном команди в Лестері після матчу з "Вест Хем Юнайтед". Повідомлялося, що всього в вертольоті перебували п'ять осіб, серед них дружина і донька бізнесмена.

Гвинтокрил злетів з території стадіону через приблизно годину після завершення матчу, і, як повідомляють очевидці, різко почав втрачати швидкість, після чого впав поряд з паркувальним майданчиком і загорівся. Пожежникам знадобилося 20 хвилин, щоб загасити вогонь.

Фотограф Райан Браун, який працював на матчі, сказав, що йому було добре видно, що сталося з гвинтокрилом перед катастрофою.

Він розповів в інтерв'ю BBC: "В буквальному сенсі зупинився двигун, і я обернувся. Він <гвинтокрил> видав звук, схожий на цвірчання, після чого затихнув. Лопаті закрутилися, а потім я почув гучний вибух".

Він розповів, що побіг до місця аварії і побачив полум'я. Було схоже, що гвинтокрил врізався у промисловий парк, що розташований біля стадіону.

Свідки також розповідають, що одним з перших до місця трагедії підбіг воротар "Лестер Сіті" Каспер Шмейхель.

Уродженець Бангкока Вішай Шрівадданапрабха займав п'ятий рядок у списку найбагатших людей Таїланду, згідно з журналом Forbes. Його статки оцінюють у 4,9 мільярда доларів.

Він викупив клуб "Лестер Сіті" в серпні 2010 року за 39 млн фунтів, коли клуб виступав у другому ешелоні англійського футболу. Сезон 2010-11 років "Лестер" почав на рідкість невдало і до жовтня облаштувався на останньому місці з однією перемогою в дев'яти матчах.

Але в 2014 році клуб виграв чемпіонат другої ліги і вийшов в Прем'єр-лігу, а в 2016 команда-аутсайдер попереднього сезону всупереч всім прогнозам стала чемпіоном англійської Прем'єр-ліги.

Це була перша в 132-річній історії "Лестера" перемога у Вищій лізі англійського футболу, яка увійшла в історію як одне з найбільш неймовірних досягнень в спорті. Шанси клубу на перемогу в чемпіонаті на початку сезону букмекери оцінювали 1 до 5000.

Вішай Шрівадданапрабхі був пристрасним уболівальником і відвідував всі домашні матчі "Лестер Сіті". На стадіон він прилітав на власному гелікоптері.

Він був переконаним буддистом і вірив в карму. Вішай навіть привозив на стадіон "Лестера" буддистських ченців, щоб ті освятили футбольне поле.

Його прізвище означає "світло прогресивної слави". Він отримав його у подарунок від покійного короля Таїланду Бхумібола Адульядея.

Шрівадданапрабхі вклав мільйони доларів в розвиток клубу "Лестер Сіті", жертвував гроші на потреби міста і, за словами вболівальників, завжди був простою і доступною людиною, попри свої мільярдні статки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні