У Італії заарештували мера через фіктивні шлюби

0
5
У Італії заарештували мера через фіктивні шлюби
Мера міста в Італії, який відомий тим, що приймав до міста мігрантів, помістили під домашній арешт.

Доменіко Лукано, мера міста Ріаче, затримали через його можливу участь в організації фіктивних шлюбів для імміграційних цілей, - пише ВВС Україна.

При цьому суддя-слідчий відхилив більш серйозне обвинувачення у зловживанні державними коштами.

Арешт відбувається через декілька місяців після початку жорсткої міграційної політики з боку популістського уряду Італії.

Мер, відомий як Міммо, потрапив до заголовків по всьому світу через свою незвичну програму, яка передбачала запрошення мігрантів до малонаселеного міста у Калабрії.

Переселенцям надавали покинуті будинки та організовували навчання на робочому місці в надії на те, що новоприбулі вдихнуть нове життя до місцевої економіки.

Він розпочав цю програму у 1998 році за часів колишнього уряду, і відтоді сотні мігрантів приїхали до невеликого міста з населенням близько 2000 чоловік.

Успіх програми, яку багато хто вітав як модель інтеграції, призвела до того, що журнал Fortune назвав мера Лукано серед 50 найбільших світових лідерів 2016 року.

У вівторок, його заарештувала фінансова поліція Італії в рамках розслідування можливого сприяння нелегальній міграції.

Колишній міністр із питань інтеграції Сесіль Кьєнге висловила протест проти арешту, стверджуючи, що розслідування основних складових кримінальної справи проти мера припинилось.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні