Експерт пояснив, чому приміські села Волині не хочуть об'єднуватися з містами

1
-5
Експерт пояснив, чому приміські села Волині не хочуть об'єднуватися з містами
Експерт Волинського центру розвитку урядування Сергій Григоренко назвав основні недоліки реформи децентралізації на Волині.

Про це стало відомо у четвер, 13 вересня, під час круглого столу на тему: «Реформа децентралізації. Волинський досвід».

За словами експерта Волинського ЦРУ на Волині позитивно сприймають децентралізацію 42,5%, у той час, коли в Україні лише 18,2%.

«Але не все так добре. Існує проблема з інформацією. Обговорення реформи стартувало у травні 2014 року, але у 2014-2015 роках був інформаційний провал. Але у обговорення були втягнуті лише експерти і місцева та обласна влада. Людей під час обговорення не було. Коли ми приїжджали в села, то бачили, що громада живе міфами. Тоді райдержадміністрація у кожному селі мусила організувати збори, де б розповіли, що таке реформа децентралізації», – сказав Сергій Григоренко.

Друга проблема, на думку експерта Волинського ЦРУ, – це запізнення з внесенням змін до законодавства щодо доєднання сіл до міст обласного значення.

«Ці зміни варто було б приймати хоча б у 2015 році. Але тоді ніхто не хотів йти на вибори. Села навколо міст обласного значення – це багаті сільські ради, бо в них є заправки, у них краща інфраструктура. Тому з ними нелегко вести перемовини, бо вони самодостатні», – пояснив Григоренко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кромберг, модерн експо, епіцентр - передати у луцьк. сільські царьки швидко попустяться
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні