Від малого до старого: тисячі лучан освятили фрукти та квіти у свято Спаса. ФОТОРЕПОРТАЖ

6
0
Від малого до старого: тисячі лучан освятили фрукти та квіти у свято Спаса. ФОТОРЕПОРТАЖ
На свято Спаса до Свято-Троїцького собору у центрі Луцька прийшли тисячі лучан, аби освятити виноград, яблука, персики, груші, сливи та квіти.

Бабусі й дідусі з онуками, школярі, студенти та навіть молоді батьки із немовлятами прийшли до храму у неділю, 19 серпня, із кошиками фруктів та квітів.

Цього дня на території церкви (та й усередині) - голці ніде впасти. Комусь вдалось швиденько освятити наїдки та зайти у храм на службу. Інші - слухали проповідь під стінами собору.

Довжелезна черга із вірян, які бажають, аби їх покропили святою водою, сягала Театрального майдану. Священики облаштували спеціальне місце у дворі церкви, де здійснювали обряд освячення. Та людей було настільки багато, що довелось кликати на підмогу ще кількох батюшок, які стояли поруч і також щедро поливали лучан святою водою.

Насамкінець, із собору до людей вийшов митрополит Луцький та Волинський Михаїл. Він мовив проповідь, привітав вірян зі святом та щедріше усіх інших священиків став окроплювати людей. Заливав воду навіть за пазуху.

Опісля щасливі лучани, вітаючи одне одного зі святом, покидали територію собору.

Ірина КАБАНОВА

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди, напуркуа ви це робите? Від того що піп помахає віничком виноград смачнішим не стане. Прозрійте, 2018 рік надворі, не тягніть хоч дітей у середньовічну темноту
Відповісти
Тепер усе треба це зїсти і в Рай гарантовано попадеш.
Відповісти
Якийсь масовий психоз старообрадців маку та меду. Ви чули що уже 21 століття ? Давно підозрював що люди це безмозгла біомаса.
Відповісти
Схаменісться і зупиніть цей масссссовий ПСИХоз!!!!!!!!!!!!!!((
Відповісти
У Бога нет религии... А еще у Бога нет канонов, пяти столпов и правила не носить цветастую одежду. Ему все равно едим ли мы яблоки до Спаса, готовим ли молоко и мясо на разных плитах и принимаем ли пищу в светлое время суток во время рамадана. Он не требует читать намаз, совершать обрезание и верить в то, что мир основан на страдании. Ему не нужен наш двухнедельный пост, постное лицо и вырезанная дыра в районе сердца в знак скорби по усопшим. Все это придумали сами люди: слепили богов, нарисовали иконы и нанесли на белый камень орнаменты. Столетиями вели религиозные войны, уничтожали рыжеволосых женщин и тех, кто думал иначе. Написали сотни книг, разработали тысячи правил и ограничений. Осудили всех, кто не выполняет "Миквэ", не молится за умерших, на манер протестантов и не признает литургии. И ничего за 2000 лет не изменилось. Мы изучили языки, пользуемся интернетом, разработали умные палочки для еды и храним пуповинную кровь, но продолжаем убивать, грабить, врать и ненавидеть, невзирая на Иисуса, Кришну, Мухаммеда и Будду. Мы ссоримся на улицах и в вагонах метро. Имеем сотни врагов и половину друга. Играем в прятки и подделываем голоса. Носим маски и искусственные клапаны. И напрочь забыли, для чего живем, дышим и сцеживаем молоко. И даже не догадываемся, что пришли на эту Землю с одной единственной задачей - обрести счастье.
Відповісти
Розкол не змивається навіть мученецькою кровю...!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні