Луцькі школярі отримали «сюрприз» зі США. ВІДЕО

0
4
Луцькі школярі отримали «сюрприз» зі США. ВІДЕО
Учні луцької гімназії №21 отримали посилку від своїх однолітків з-за кордону. Україно-американський проект триває уже півтора роки.

Лучани співпрацюють з учнями вищої школи Клайда Макфатера у місті Деві, штату Флорида, - йдеться у сюжеті "12 каналу".

«Це обмін культурою, обмін історією, обмін лідерським досвідом, якщо можна так сказати. Адже нам дуже важливо дізнатись про структуру учнівського самоврядування у навчальних закладах Сполучених Штатів, як там відбувається навчально-виховний процес. Ці питання хвилюють не лише учнів, а й вчителів зокрема», - розповів учасник міжнародного проекту Віталій Пащенко.

Американські діти передали колегам чимало інформаційних матеріалів про визначні культурні та розважальні місця штату Флорида. Зокрема, про мис Канаверал на якому знаходиться головний стартовий майданчик для американських космічних кораблів. Розповіли і про Діснейленд у місті Орландо.

Учні школи Макфатера натомість попросили надати більше інформації про Голодомор в Україні, аварію на Чорнобильській атомній станції, здобуття Україною незалежності тощо.

Луцькі школярі уже створили для іноземців серію культурно-просвітницьких проектів пов'язаних з історією Луцька, його визначними місцями. Відправляли відео та фото-роботи.

Зараз школярі працюють над тим, щоб залучити грантову допомогу від уряду Сполучених Штатів Америки. Зокрема, від департаменту культури та освіти. При закордонній допомозі учням двох шкіл вдасться побачитись та представити спільний проект широкому загалу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні