У луцькому політесі – перший випускний на військовій кафедрі. ВІДЕО

0
6
У луцькому політесі – перший випускний на військовій кафедрі. ВІДЕО
На випускний - в камуфляжі та з автоматами. У Луцькому національному технічному університеті присягу на вірність українському народу склали 78 курсантів військової кафедри.

Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

Довчились не всі. Зі слів ректора вишу Петра Савчука, вступали на військові спеціальності 120 юнаків та дівчат, однак частина не витримала муштри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З луцького політеху випустили лейтенантів

«Сьогодні у нас перший випуск. В Україні чотири навчальні заклади отримали 2,5 роки назад право готувати офіцерів запасу. Це Черкаси, Закарпаття, ми. І ми першими випускаємо під час війни з нуля створену кафедру», - розповів Петро Савчук.

Окрім занять в університеті, курсанти пройшли підготовку на полігоні та на військових зборах. Навчались вони за трьома спеціальностями: «артилерист», «танкіст» і «військовий психолог». Випускники також отримали військове звання молодшого лейтенанта запасу.

«Першим своїм кроком я вирішила вступити на військову кафедру, щоб отримати звання офіцера запасу. Надалі я продовжую військову службу. Хочу піти служити так, щоб внести свою лепту в розвиток української державності», - розповіла випускниця Марія Коваль.

«Обрав цю спеціальність у зв'язку з тим, що в нас в країні зараз неспокійно і війна. І я небайдужий до своєї Батьківщини. Навчання дуже класне, я вдячний всім викладачам, що навчали мене», - зізнався випускник Валентин Диковицький.

Випускники військової кафедри можуть продовжити навчання в магістратурі або ж піти до армії.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні