Луцькі підприємці бунтують проти знесення кіосків на Старому ринку. ВІДЕО

4
7
Луцькі підприємці бунтують проти знесення кіосків на Старому ринку. ВІДЕО
Кіоски - під загрозою знесення. 25 липня частина підприємців Старого ринку побачила на своїх МАФах наклейки з написами «ваш кіоск буде демонтовано».

Базарники стверджують - про таке рішення виконавчого комітету їх ніхто не попередив. Більше того, ще 11 липня муніципали попросили їх пофарбувати та відремонтувати кіоски. Про це йдеться у сюжеті «12 каналу».

Підприємці стверджують - цю умову виконали. Але за декілька днів на цих же МАФах з'явились повідомлення про демонтаж.

«Підприємці, скажімо так, вклали немало коштів у придбання цих металоконструкцій, 18 років тут працюють, 18-й рік до нас питань ніяких немає з боку фіскальних служб», - каже підприємиця Наталія Мельничук.

«Влада таке зробила, хоче оставити нас без грошей, без нічого. Ми кошти платимо постійно. В пенсійний фонд так само постійно все сплачуємо. Мені цікаво, щоб залишилося робоче місце, аби мої діти залишились не голодні» - додає Ольга Морозович.

Згідно з цим рішенням, кіоски нібито встановлені незаконно.

Оскільки фірма «МТС-агросервіс», у якої базарники орендують землю під кіосками, насправді не має відповідних дозволів для надання у оренду цієї земельної ділянки. Проте, підприємці стверджують - у них є всі дозволи на торгівлю, щомісяця вони сплачують податки, а фірмі-орендодавцю також платять за користування землею.

Крім цього, у рішенні виконкому йдеться, що кіоски належать «МТС-агросервісу», проте, підприємці кажуть, що купували та встановлювали їх власним коштом.

«Люди платили свої кошти, вони були до цього непричетні. Вони не впали з неба, вони отримали дозвіл на розміщення своїх металоконструкцій. Вони здійснювали торгівлю, всі зареєстровані підприємці, сплачують податки, утримують найману робочу силу, створили собі місце і заробляють гроші», - розповів голова правління «Асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу» Ігор Дильов.

Відтак, більше десяти підприємців вирішили шукати правди у міськраді. Базарники попросили не зносити їх кіоски. Чиновники ж пообіцяли питання вирішити.

«Ми з вами будемо контактувати, будемо дивитися, які шляхи виходу. Можливо, це переселення на сусідню цю ділянку. Можливо. Подивимось. Я просто не готовий зараз сказати», - відповів в.о. луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Про рішення чиновник обіцяє сповістити базарників найближчим часом.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бруд барижний давно пора ліквідувати!
Відповісти
ну переїдьте ви вже на той новий ринок (на ДПЗ), кому треба - будуть туди їздити, туди і тролейбусом можна доїхати і маршруткою, а коли маршрутчики побачать вигоду - ще більше маршрутів буде.
На старому ринку - ніхто вам торгувати не дасть.
Відповісти
Давав гроші на майдан, зараз в скринєчку кидаєш. От і молодець покращення прийшло. А що хотів.
Відповісти
Не було питань з боку перевіряючих органів???)))) Бо башляли їм, то й питань не було! Америку прям відкрили..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні