Біля Ковеля хочуть створити меморіал у пам'ять про розстріляних

2
5
Біля Ковеля хочуть створити меморіал у пам'ять про розстріляних
У Ковелі хочуть створити меморіальний комплекс на місці розстрілу та поховань близько 20 тисяч ковельчан та військовополонених.

Але перш за все на місці поховання необхідно провести ґрунтовні археологічні дослідження, - інформує прес-служба Волинської обласної ради.

Тимчасова комісія вивчатиме питання про створення меморіального комплексу на місці розстрілу.

«Питання щодо облаштування території нововиявленого поховання в с.Вербка Дубівської ОТГ Ковельського району слухалося на засіданні обласної комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій 18 квітня 2017 року за участі секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників АТО, жертв воєн та політичних репресій С. Шеремети», - йдеться у відповіді на депутатський запит за підписом голови ОДА Олександра Савченка.

Вирішили взяти під охорону територію, де знайшли людські останки. Після обстеження з ініціативи Релігійної громади прогресивного іудаїзму та їхнім коштом кар’єр було засипано.

Станом на червень 2018 року дослідники не дійшли до одностайної думки що це за похованн: місце загибелі польських легіонерів періоду Першої світової війни, радянських воїнів під час бою у Другій світовій війні чи поховання розстріляних в’язнів концтабору «Шталаг-301» (військовополонені та євреї).

Також наразі не визначені межі поховання. Важливо, що через дорогу від кар’єру, де знайдені людські останки розміщується: польське кладовище; військове австрійське кладовище часів Першої світової війни (зруйноване нелегальними копачами; дещо далі – діюче кладовище села Вербка.

Як йдеться у відповіді Олександра Савченка, перш за все необхідно провести ґрунтовні археологічні дослідження, із залученням кваліфікованих фахівців. Наразі усі необхідні дозволи для проведення таких робіт має комунальне підприємство Львівської обласної ради «Доля». І тільки після того визначитись, робити ексгумацію та перезахоронення або ж створювати меморіальний комплекс без підняття людських останків.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки відкрийте нормальний меморіал - без жидівських соплів про якийсь там лоукост. Була війна, гинули люди. Нація одна - українці. Хочете ділитися за національностями? - н@х з України.
Відповісти
У жидів є така байка; хто врятував жида той праведник. Після царювання порошенка праведників більше не буде.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні