Учені заявили, що горіхи покращують сперму

0
1
Учені заявили, що горіхи покращують сперму
Учені заявили, що регулярне вживання у їжу горіхів може покращити якість сперми.

Нове дослідження іспанських вчених з цього приводу вийшло на тлі зменшення кількості сперматозоїдів у спермі чоловіків західного світу - що пов'язують із забрудненням довкілля, курінням і поганим харчуванням, - повідомляє ВВС Україна.

При цьому вчені намагалися довести, що одна лиш зміна дієти може позитивно впливати на сперму.

Для цього вони поділили 119 здорових чоловіків у віці від 18 до 35 років на дві групи.

Одна група додавала до свого своєї звичної дієти по 60 грамів горіхів щодня; інша не вносила жодних змін у своє харчування.

Вчені довели, що у тих, хто з'їдав кожного дня по дві жмені суміші із мигдальних, волоських і лісових горіхів, уже за два тижні зросла кількість сперматозоїдів і їхня активність.

Зокрема, кількість сперматозоїдів у них зросла на 14% (у порівнянні із другою групою). Їхня життєздатність - на 4%, активність - на 6%, а розміри - на 1%. Саме за цими показниками Всесвітня організація охорони здоров'я оцінює здоров'я сперми.

Експерти кажуть, що нове дослідження підтвердило висновки попередніх, які вказували, що дієта, багата жирними кислотами омега-3, антиоксидантами і вітаміном B позитивно впливає на фертильність.

Горіхи містять багато із цих поживних речовин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні