Побили і поїхали на дискотеку: подробиці жорстокого пограбування дідуся з Волині

1
5
Побили і поїхали на дискотеку: подробиці жорстокого пограбування дідуся з Волині
У селі Нові Підцаревичі Маневицького району троє чоловіків жорстоко побили дідуся, забрали його пенсію та поїхали на танці. На ранок дідусь помер.

Подробиці жорстокого пограбування повідомляють у вироку Луцького міськрайонного суду від 22 червня, - повідомляє інформаційне агентство ВолиньPost.

Нагадаємо, уночі 4 червня 2017 року 21-річний мешканець села Нові Підцаревичі, 27-річний мешканець села Оконськ Маневицького району та 50-річний мешканець Полтави (двоє старших - у стані алкогольного сп’яніння) вирішили розжитися грішми.

Вибивши двері в будинку на вулиці Миру в селі Нові Підцаревичі, вони напали на господаря, жорстоко побили його та забрали з хати 3 600 гривень.

У ході засідання зі свідчень зловмисників стало відомо, що напередодні вони спільно відпочивали у барі «Криничка» в Оконську, небагато випили. Тоді один із них запропонував поїхати у село, де він «мав забрати гроші», а потім повернутися назад. Окрім того, разом із «трійцею» до села вирушив і неповнолітній, який чекав їх у машині.

Біля будинку один зі спільників стояв на чатах, а двоє вибили двері та ввійшли всередину. Там власника били руками та ногами в голову, тулуб та руки, а також душили. Опісля зловмисники витягли із кишені сорочки діда 3,6 тис. грн пенсії та вирушили на дискотеку в Оконськ.

У ході засідання родичка дідуся розповіла, що зранку їй зателефонувала мама та повідомила, що до будинку в селі вдерлися і його пограбували. Жінка застала вибиті двері та багато крові. Побитий дідусь розповів, що о 2-ій годині ночі він почув стукіт у двері, а згодом троє невідомих чоловіків витягли його на кухню, намагався зв’язати, повалили та били. Один сів на нього та завдав найбільше ударів, вимагаючи гроші, оскільки дідусь того дня отримав пенсію, а двоє обшукували хату. В подальшому із його кишені витягли близько 3690 гривень.

За словами інших свідків, зранку дідові вже було важко говорити. Згодом його забрали в лікарню. Дідусь там розповів, що від отриманих побоїв він втратив свідомість, а вранці звернувся до сусідки, яка викликала швидку та подзвонила до його родичів. Потерпілий отримав черепно-мозкову травму, підшкірні крововиливи, забій головного мозку важкого ступеня та низку інших травм. Зрештою, від набряку мозку чоловік помер зранку 6 червня 2017 року. За висновком експертизи, наявність тілесних ушкоджень на верхніх кінцівках дідуся свідчить про те, що він намагався захищатися.

У рішенні також йдеться, що всі троє зловмисників попередньо судимі. Зрештою, двом чоловікам присудили по 13 років ув’язнення із конфіскацією майна, третього «посадили» на 12 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мало дали!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні