Українець зібрав у себе вдома унікальну колекцію ретромашин. ФОТО

0
4
Українець зібрав у себе вдома унікальну колекцію ретромашин. ФОТО
Мешканець Сумщини Віталій Веремієнко організував справжній музей у себе вдома: він зібрав унікальну колекцію з понад півсотні ретромотоциклів та автівок. Усю техніку господар розмістив у власному будинку в селі Боромля.

Усі експонати на ходу, а найстарішому – 100 років, повідомляє 5 канал.

"Усе розпочалося з нього. Пофарбував, потім замінив поршні. Потім "Ява" з’явилась, і вже зупинитися не міг", - каже власник колекції.

Ретромашини та мотоцикли колекціонер шукає по всій Україні. Купує у власників експонати зазвичай у занедбаному стані, а потім місяцями їх відновлює.

"Усе залежить від того, в якій комплектації я їх забираю. Якщо все у машині, то тільки почистити, пофарбувати або знайти деталь, яка вийшла з ладу. А коли некомплектний – то, може, і три роки, і п’ять знадобитися (на відновлення)",- пояснює Віталій Веремієнко.

Нині в колекції чоловіка 52 мотоцикли та 11 автівок. Найстарішому експонату – 100 років. Для зберігання колекції чоловік спорудив спеціальний ангар-музей.

У ньому міститься, зокрема, і колекція "Запорожців". Найстарший з ретрокарів – 401-й "Москвич". Машина вперше виїхала на дороги ще у 1952 році.

Подивитися на унікальну колекцію у Боромлю приїздять гості не лише з України, а й з-за кордону. Тут побували туристи з Норвегії, Польщі, Німеччини, Австрії. Нині тут відвідувач із Аргентини - Крістіан із дружиною українкою Мариною та дочкою Міланою.

"Колекція дуже вражає. Втішений, що є такі люди, котрі збирають історію на колесас та доглядають за раритетами", - ділиться враженнями турист з Аргентини Крістіан Брессі.

Вхід до музею - безкоштовний. Віталій пояснює, що грошей не бере, бо найважливіше для нього - емоції відвідувачів.


Теги: авто, музей
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні