Тільки 7% українських студентів в Польщі планують повернутися: опитування

0
9
Тільки 7% українських студентів в Польщі планують повернутися: опитування
Українські студенти хочуть вчитися в Польщі, але не завжди хочуть залишитися в цій країні після отримання диплома.

Такий висновок можна зробити з дослідження Інституту суспільних відносин, проведеного серед українських студентів в Польщі, - повідомляє Остров.

Інститут поцікавився, чому українці вчаться в Польщі і які їхні плани щодо майбутньої професії.

Автор дослідження в Польщі доктор Мариля Косс-Горішевська з Інституту суспільних відносин зазначила, що кожен третій українець після закінчення навчання в Польщі хоче поїхати далі на Захід.

Повернення в Україну обмірковує тільки 7% респондентів. Більше 30% анкетованих після закінчення навчання планують їхати далі в західні країни Європейського Союзу.

Дослідження показало, що українці обирають навчання в Польщі через незадовільні умови життя в Україні і бажанням отримати диплом в одній з країн ЄС.

Анкетовані визнали, що на їх рішення (вчитися в Польщі) впливає не якість навчання, а менші витрати на життя в порівнянні з іншими країнами Євросоюзу, а також гарна пропозиція стипендій та можливість безкоштовного отримання вищої освіти.

Директор аналітичного центру CEDOS Єгор Стадний підкреслив, що українські студенти добре інтегруються в Польщі, але з країн Вишеградської групи краще вони це роблять в Чехії. На думку експерта, причиною може бути те, що студенти більше не можуть покладатися на схожість польської та української мов, і самі повинні навчитися спілкуватися чеською мовою, що допомагає в інтеграції.

Опитані українці найчастіше вчаться на гуманітарних спеціальностях, вони вибирають соціальні науки, а також правознавство і менеджмент. Набагато рідше українські студенти вивчають природничі та точні науки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні