«У будь-який момент можеш стати санітаркою», - операційна сестра з Луцька про свої будні

1
4
«У будь-який момент можеш стати санітаркою», - операційна сестра з Луцька про свої будні
Людмила Павшук - старша медична сестра операційного блоку Луцької міської клінічної лікарні.

Прийшла на роботу у 1986-му одразу після школи звичайною санітаркою, розповідають у лікарні. Згодом вступила у медучилище – і повернулася до медзакладу вже медсестрою операційного блоку.

Робота особлива, тому що медсестри працюють не з пацієнтами, а з лікарями-хірургами. Медсестра повинна бути дисциплінованою, організованою, відповідальною, знати інструментарій, наголошує Людмила. Бригади формуються так, щоб лікар повністю довіряв медичній сестрі.



Коли хірург простягає руку - медична сестра, зазначає жінка, повинна подати те, що потрібно. Тільки так досягається хороший результат спільної праці. Зізнається, що спочатку після призначення старшою "милась" і ходила на операції, бо це її.

Останні 5 років Людмила працює старшою медичною сестрою операційного блоку. Нині, у 14 операційних залах лікарні трудяться 22 медсестри. Наймолодшій 18 років, найстаршій - понад 70.



Людмила Павшук повинна забезпечити та організувати роботу операційного блоку. Не вистачає молодшого персоналу, тому медсестри, каже, в будь-який момент можуть виконати роботу санітарок і ти повинен бути до цього готовим. Коли пацієнт лежить на столі, робиться все для того, щоб врятувати життя. Іноді сердяться, зауважує Людмила, але виконують все, що потрібно, бо люблять свою роботу.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
операційним медсестрам треба дати зарплату щонайменше 20 тис. грн
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні