Окрім кави: 6 продуктів, які заважають вам спати

1
-5
Окрім кави: 6 продуктів, які заважають вам спати
Учені з'ясували, яка їжа заважає людям спати.

Про це повідомляє Ukrhealth.

1. Гостра їжа. Австралійські вчені з’ясували, що гострі соуси на вечерю різко скорочують час глибокого сну. Справа в тому, що спеції підвищують рівень ендорфіну – через це мозок починає працювати «на повну котушку». До того ж, гостра їжа може спровокувати печію, і буде вже зовсім не до сну.

2. Баклажани. Вчені кажуть, що баклажани надають стимулюючу дію на організм. І все через те, що вони багаті тираміном – ця амінокислота піднімає рівень норадреналіну. Через цей гормональний стимулятор мозок приходить в збуджений стан, а вироблення мелатоніну (гормону сну) гальмується.

3. Продукти з кофеїном. Шоколад, какао, чай, кола – всі ці продукти краще перенести на першу половину дня. А ще варто вивчити інструкцію до всіх ліків, які ви приймаєте – можливо, це вони винні у вашій безсонні. Деякі таблетки (наприклад, цитрамон і кофіціл) містять кофеїну більше, ніж чашка кави.

4. Тверді сири. І знову справа все в тому ж тираміні. Уникайте витриманих сирів: чеддера, пармезану, сортів з цвіллю і гострих сортів. У них цієї речовини найбільше.

5. Алкоголь. Здавалося б, пара келихів вина розслаблюють і допомагають заснути. Але не тут-то було: етиловий спирт – це потужний стимулятор мозкової активності. Після нього сон стає чуйним і переривчастим. Організму складніше перейти у фазу глибокого сну, а без нього відпочинок не буде повноцінним.

6. Бекон. Фахівці з американської клініки Майо назвали бекон головним продуктом, що заважає здоровому сну. У ньому міститься тирамін, а ще це дуже важка і жирна їжа: вона запускає процес травлення і не дає організму відпочити.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і ще коли поряд "гарячий партнер" ,тоді також не до сну)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні