На Волині розчистили річку, щоб можна було плавати на байдарках. ФОТО. ВІДЕО

1
-1
На Волині розчистили річку, щоб можна було плавати на байдарках. ФОТО. ВІДЕО
На Волині розчистили річку Путилівку, що протікає територією Ківерцівського району.

Відбулося це у вівторок, 5 червня, та було приурочено Всесвітньому дню охорони навколишнього середовища, - повідомляє Громадське.Волинь.

Працівники парку «Цуманська пуща» і волонтери частково розчистили береги, русло Путилівки від захаращення та протестували водний туристичний маршрут по цій річці. Він знаходиться на стадії розробки.

«Ми хочемо підготувати русло річки для водного маршруту на байдарках. Путилівка впадає в Горинь, тому цікаво стартувати з Цумані, щоб потім сплавлятися по Горині до Базальтових стовпів. Проте, щоб ця ідея втілилася в реальність, потрібно провести усі підготовчі роботи. Зокрема, суттєвою перепоною для проведення сплавів є декілька великих перешкод-захаращень в ділянці між селищем Цумань та селом Мочулки, які потрібно систематично розчищати», – зазначив начальник відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» Павло Савчук.

Волонтери з Луцька та представники цуманської громади (близько 20 осіб) збирали сміття, вивільняли русло від перешкод, проводили моніторинг глибин річища та аналізували особливості маршруту.

Особливе занепокоєння в учасників заходу викликала загальна забрудненість річки сміттям: пластиковими пляшками, пінопластом тощо.








Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хороша справа!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні