Чому не можна чистити вуха ватними паличками: лікарі

5
3
Чому не можна чистити вуха ватними паличками: лікарі
Учені вважають, що ватні палички шкодять здоров'ю вух.

Такий висновок зробили вчені з Американської академії отоларингології, - повідомляє Ukrhealth.

Вона виробляється для того, щоб захистити вуха від бруду і сторонніх тіл. Сірка сама поступово просувається по слуховому проходу і виходить назовні. А разом з нею – все непотрібне, що туди потрапило.

Слуховий прохід очищається сам собою, йому наша допомога не потрібна. Досить мити вушну раковину і область навколо слухового проходу. Якщо сірки накопичилося занадто багато, можна злегка почистити її на поверхні. Для цього є спеціальні ватні палички з обмежувачем з вати. Краще займатися цим після теплого душу, коли сірка стає м’якшою.

Якщо сірка постійно виробляється у надто великих кількостях, зверніться до отоларинголога (ЛОР). Таке порушення може призвести до отиту та інших хвороб.

Виробники ватних паличок пропонують їх використовувати для макіяжу, видалення зайвого лаку під час манікюру і навіть чищення клавіатури. Деякі компанії почали друкувати попередження про те, що їх заборонено застосовувати для гігієни вух.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо не можете повністю очистити слухові канали від надмірного накопичення сірки, то не потрібно використовувати вушні палички. Може допомогти спрей Ваксол! Його дуже легко використати.
Відповісти
Краще не вушними паличками користуватися, а спеціальними краплями чи спреями. Мені у цьому плані подобається Ваксол. Для гігієни вух це незамінна річ!
Відповісти
Для очищення вух від утворення сірки, я спрей Ваксол використовую. Він чудово допомагає розчинити вушні пробки! Це і гігієнічніше, і безпечніше, ніж вушними паличками там колупатися!
Відповісти
Вушними паличками можна чистити вуха тільки зовні і в жодному разі всередині. Цим самим ви лише утрамбовуєте сірку та сприяєте утворенню сірчаних пробок. Вуха треба промивати спеціальними розчинами. Той самий Ваксол чудово підходить для цих цілей! Він видаляє надлишки сірки та добре підходить як для профілактики, так і для видалення сірчаних пробок. Він розчиняє корок! Залишки потрібно просто прибрати ватним диском або вушною паличкою і все!
Відповісти
В мене утворилися пробки у вухах якраз через надмірне користування вушними паличками. Ну що вдієш, дуже вже я люблю, коли вуха ідеально чисті. Нещодавно помітила, що стала гірше чути. Пішла на прийом до лікаря, він мені пояснив, що краще звести до мінімуму використання ватних паличок, а як гігієну використовувати спрей Ваксол! Він, до речі, чудово розчиняє сірчані пробки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні