Інтелект приносить успіх - переконані на підприємстві «Кромберг енд Шуберт»

0
8
Інтелект приносить успіх - переконані на підприємстві «Кромберг енд Шуберт»
Саме тому вп’яте у Луцьку організовують шаховий фестиваль до Дня захисту дітей. І хоча на Волині інтелектуальний спорт поки не розвинутий, проте охочих ним займатись є чимало. Цього разу, 26 травня, дійство зібрало біля ста учасників. Претендентів було удвічі більше, тож перед основними змаганнями проходив відбірковий тур.




За словами фінансового директора «КроШу» Олександра Шаварського, змагання з гри у шахи чудово доповнює програму заходів, які регулярно організовуються підприємством.

«Кромберг енд Шуберт» підтримує та розвиває широку палітру видів спорту: бокс, гімнастика, теніс. Всі вони потребують фізичної активності, сили, спритності. А шахи є ніби противагою цього, адже тут потрібні хороші розумові здібності. Це є інтелектуальна гра, що стала, так би мовити, короною над іншими. Багато дітей наших працівників займаються одночасно багатьма видами спорту, покращуючи свої вміння.

Ми ж постійно вдосконалюємося і кожні наступні змагання з будь-якого виду спорту стараємося зробити кращими за попередні. На першому турнірі з шахів було 40 учасників, нині їх – 100. І кількість бажаючих постійно зростає», - говорить Олександр Шаварський.



Організації шахового фестивалю, що проводиться два рази на рік – з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та до Дня святого Миколая, передувало створення на підприємстві «Шахової академії КроШу» для дітей працівників. Заняття тут проводить професійний тренер, викладач І категорії Валерій Васін. На рахунку шахіста численні перемоги у міжнародних змаганнях, а також підготовка багатьох призерів та переможців.

«Нині у гуртку займаються понад 60 дітей. Хочу зазначити, що з розвитком новітніх технологій: коли у наше життя увірвались смартфони, планшети, комп’ютери, цікавість дітей до гри в шахи не зменшилась. До мене постійно записуються нові учні, тож я практично не маю вільного часу. Добре, що підприємство Кромберг енд Шуберт взялося за популяризацію цього виду спорту. Адже він є дуже корисним для розвитку підростаючого покоління», - зазначає Валерій Васін.



З хорошим настроєм цей день зустрів і технічний директор підприємства Славомір Качмарек, який добре грає у настільний теніс і раніше теж захоплювався шахами.

«Це дуже стратегічна гра. До слова, в Польщі футболісти обов’язково присвячують один день грі у шахи. Це допомагає покращити тактику гри у футбол. Я дуже радий, що сучасні діти не втратили цікавості до цієї гри і сьогодні тут повний зал учасників», - задоволено констатує Славомір Качмарек.



Першість відбувалась у п’яти вікових категоріях: до 8, 10, 12, 14 і 16 років. Окремо змагались дівчата. Переможці у всіх категоріях отримали медалі, дипломи, а також подарунки та грошові сертифікати на покупки у магазинах сумою від 500 до 2500 гривень. Найменшим учасникам змагань презентували сертифікати на суму 100 гривень.













П’ятикласник Ярослав Хороших, який цього разу втретє став переможцем, розповідає, що шахами займається з чотирьох років. Грати його навчив тато. З тренером Валерієм Васіним хлопець займається з часу створення гуртка. Каже, що не пропустив ще жодного турніру.

«Грати в шахи для мене є дуже цікаво. Трохи скучно вчитись, аналізувати і виробляти нові стратегії, проте, я знаю, що без цього не буде хороших результатів. До того ж, завдяки шахам мені легше розв’язувати різні математичні задачі, вони розвивають оперативну пам'ять», - каже Ярослав.



Данило Слепчук виборов перше місце у категорії до 8 років. На своєму рахунку має вже 16 перемог у різних змаганнях з шахів.
Такому успіху сина дуже радіє його батько Михайло.

«Зараз син займається із двома хорошими тренерами і ми готуємось взяти участь у чемпіонаті України, бо є хороша перспектива. У школі йому добре вдається математика та інформатика. Ми дуже задоволені таким результатом, будемо рости і йти до нових перемог», - говорить Михайло Слепчук.



Максим Гузьо та Назар Мельник стали переможцями у вікових категоріях до 14 та 16 років, відповідно. Говорять, що цей турнір був важким і їм знадобилось багато терпіння, а також фізична та психологічна витривалість. За словами хлопців, шахи для них – це мистецтво, пошук істини і, в деякій мірі, відтворення самого життя.



Серед дівчат перемогу отримала учасниця з міста Ковель Антоніна Самолюк.



Дійство відбулося на високому організаційному рівні. У перерві учасники змагань могли перепочити та відновити свої сили. Для них було організовано «шведський стіл» з гарячою піцою, солодощами та освіжаючими напоями.



«Хорошими умовами проведення, подарунками та цінними призами ми хочемо підтримати дітей, які цікавляться шахами. А головне – показати, що інтелектом можна заробляти гроші, навіть із самого дитинства. Повіривши в це, діти мають всі шанси вирости успішними людьми», - підсумовує піар-менеджер «КроШу» Тетяна Сомова.



Передрук заборонено














Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні