--> Як діти працівників луцького заводу «Кромберг енд Шуберт» освоювали «чарівну» глину. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як діти працівників луцького заводу «Кромберг енд Шуберт» освоювали «чарівну» глину. ФОТО

0
-2
Як діти працівників луцького заводу «Кромберг енд Шуберт» освоювали «чарівну» глину. ФОТО
У суботу, 23 листопада, у художній студії «Чарівний пензлик» провели майстер-клас із ліплення з глини для дітей працівників луцького заводу «Кромберг енд Шуберт».

Кілька десятків скульпторів-початківців віком від чотирьох років спробували створити символ прийдешнього 2020 року – мишку.

Діти працювали у чотирьох групах, залежно від віку. Звісно, завдання для них теж підбирали відповідно.
- Ми запланували охопити сьогодні 60 діток різного віку. Створюємо барельєф-символ 2020 року: мишенятко на шматочку сиру. Оздоблювати будемо золотим та срібним акрилом. Думаю, що дітки будуть задоволені, отримають масу позитиву і досвіду. Із досвіду знаю, що малюкам такі заняття дуже до вподоби. Деякі наймолодші бешкетники часом навіть пробують посмакувати глиною, бо вона темно-коричневого кольору і подібна на шоколад, - каже керівниця художньої студії Алла Жупанюк.

Займалися із дітьми арт-лідери «Чарівного пензлика» Ольга Пономарьова, Юлія Рудчик, Еліза Дерлюк та Алла Жупанюк.

У наймолодшій групі маленький скульптор Давид тішиться: «Подарую мамі мишку на восьме березня».

Поруч одна з дівчаток розказує іншій, що в її родині гризунів боїться тато, тож мала пустунка вирішила трохи настрахати його своєю глиняною мишкою.

Здебільшого, жартують, що хвалитися роботами будуть мамам, а старші вже чекають новорічних ялинок, щоб під неї покласти мишку. Тим більше, що наставниці з «Чарівного пензлика» пообіцяли: у кого буде така тваринка під ялинкою – тому увесь рік щаститиме. Глина ж бо – чарівна.

- Моя семирічна донька вперше на такому майстер-класі, - сміється мама однієї з учасниць Юлія. – Два тижні чекала, сьогодні прокинулася о сьомій ранку, щоб не пропустити. Я почула на роботі оголошення, що запрошують діток, вирішила записати донечку. Дитина тішиться, мишку принесемо додому, покажемо бабусі – вона у нас їх трошки боїться. Чудово, що для діток організовують такі заняття. Будемо ще записуватися на щось цікавеньке.

Ще одна з учасниць майстер-класу – Мирослава, впевнено ліпить одразу двох мишенят. Дівчинка вже не вперше працює з глиною, тож каже: досвід є.

За дверима студії дітей чекають батьки. Кажуть: хвилюються. Однак дарма, бо навіть наймолодші малюки сьогодні потішили вправними роботами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні