На Волині випускали авто для радянської армії

2
-15
На Волині випускали авто для радянської армії
Автомобілі Луцького автомобільного заводу використовували для озброєння радянської армії.

Про це повідомляє Інформаційне агентство ВолиньPost.

З Луцьким автомобільним заводом пов'язаний цікавий факт, який описують багато сучасних істориків характеризуючи радянську армію, проте не знають більшість лучан навіть сьогодні.

Виявляється, автомобілі луцького автомобільного заводу використовували для озброєння радянської армії. Однією з найбільш відомих машин цього заводу був багатоцільовий армійський автомобіль ЛуАЗ-967, що надійшов на озброєння в 1969 році як багатоцільовий транспортер.

Ця абревіатура зумовлювала його використання бойовими і санітарними підрозділами в безпосередній близькості від лінії фронту для прихованої доставки дрібних вантажів, озброєння, особового складу і евакуації поранених.

За конструкцією ЛуАЗ-967 був пристосований для серійного виробництва. Відкидне центральне сидіння водія дозволяли управляти машиною, лежачи на підлозі між бічними місцями і носилками.

З кінця 1960-х років на цих транспортерах в дослідному порядку монтували кілька систем легкого озброєння: різні кулемети на турельних установках, автоматичний 30-мм станковий гранатомет АГС-17М «Полум'я», легкі протитанкові ракетні комплекси і безвідкатні гармати. З цього ж часу автомобіль почали експортувати в армії соціалістичних країн Європи.

Випускали ЛуАЗ-967 в 1969 – 1971 роках.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і ще та машина могла плавати,і тому називалася "амфібія"
Відповісти
Був ще "Геолог". В нього колес більше.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні