«Вишиванка - це стан душі», - працівники «Кромберг енд Шуберт» про національне українське вбрання*

0
1
«Вишиванка - це стан душі», - працівники «Кромберг енд Шуберт» про національне українське вбрання*
17 травня українці відзначають День вишиванки. Вдома, на вулиці, в офісах, кафе, ресторанах та навіть на виробництві (під обов’язковим фартухом чи жилетом) – всюди в цей день можна побачити автентичні орнаменти. Візерунки, які є свого роду фірмовим знаком, символом українського народу. По особливому колоритно цього дня одяглися працівники «Кромберг енд Шуберт». Спеціально для «Волинь24» вони розповіли, чим для кожного з них є українська вишиванка.

Наталія Шевельова - соціальний працівник - родом із Путивля, що на Сумщині, вишиванку називає оберегом своєї сім’ї.

«Моїй вишиванці – понад 100 років. Ми зберігали її протягом цього часу і вона нас оберігала. В 90-х роках всім було важко, фінансово. І мені було важко, тому, що мої діти були студентами. За сорочку мені пропонували немалі гроші. Але я зробила все можливе, щоб її не продати. І я вдячна долі, що вона в мене є. І я її дуже бережу, передам її дітям і онукам», - говорить Наталія Шевельова.



Юлія – майстер виробничої лінії.
«Свою вишиванку я купила буквально вчора. Підготувалась до свята. Сьогодні, як майстер, подаю приклад працівникам. А взагалі то, ми сім’я патріотів, вдома вишиванка є у кожного»



Тамара – комплектувальник проводів.
«Свою вишиванку я вишила сама, з бісеру. Витратила місяць часу. Це моя перша робота, просто захотілось. Навчилась і вишила. Одягати її набагато приємніше, аніж куплену».



Катя – наставник.
«Для мене вишиванка – це традиція, яку потрібно шанувати».



Михайло та Сергій – комплектувальники проводів.
Одному вишиванку подарувала сестра, іншому – теща. Говорять, що подарункові сорочки носити дуже приємно, адже з ними передається любов близької людини».



Таїсія - контролер кабельних виробів.
«Вишиванка – це національний одяг нашої країни. Традиція, а не просто модний одяг».



Оксана – бухгалтер фінансового відділу.
«У нас в домі зберігається вишиванка, якій понад 80 років. Ходив у ній рідний брат мого прадіда – Микола. Він боровся проти радянської влади, яка окупувала західну територію України. Загинув дуже молодим. Для нас ця реліквія безцінна. Вона нагадує якою ціною Україні далась незалежність. А свою вишиванку я вишила сама і з радістю одягаю при кожній можливості».



Катерина – шпрингер.
«Для мене вишиванка – це символ держави, символ нації. Свою вишиванку купувала до ювілею. В мене – чоловік, три сини і внуки. Всі вони мають і одягають вишиванки».


Оксана – працівник технічного відділу.
«Мені вишиванку вишила подруга моєї мами. Одягаю її по святах. Для мене це символ нескореності нашого народу».



Наталія – комплектувальник проводів.
Це наша символіка і наша культура, тож треба її підтримувати і берегти. В цей день всім бажаю мирного неба над головою».

Оксана – комплектувальник проводів.
«Вишивала сама. Дуже люблю цю справу. Вмію працювати у різних техніках та з різними матеріалами. В мене вся родина ходить у вишитому вбранні. Сьогодні хочу побажати всім, щоб були такими гарними, як ці вишиванки. Щоб любили один одного і поважали. І нехай мир буде на землі».

Фінансовий директор Олександр Шаварський:
«Хоча сьогодні звичайний робочий день, але настрій на підприємстві особливий завдяки тому, що велика частина колективу прийшла на роботу у вишиванках. Приємно, що ці традиції справді живі, адже люди сьогодні одягають національний одяг не з примусу, не як формальність, а тому, що їм це справді подобається».



PR-менеджер Тетяна Сомова:
«Я носила вишиванку ще тоді, коли це не було "мейн-стрімом", з часів свого шкільного ПЛАСТівського минулого і мені дуже радісно, що зараз національний одяг такий популярний і так органічно виглядає на людях у звичайній робочій обстановці. У мене було багато вишитих сорочок та суконь, але я довго шукала саме "свою", особливу. Поки що не вишила сама, замовила, але у майбутньому мрію зробити вишитий одяг собі та родині власноруч».












Передрук заборонений
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні