Повсякденні заняття, які шкодять хребту

1
4
Повсякденні заняття, які шкодять хребту
Найбільше шкодять хребту повсякденні заняття.

Про це повідомляє t1.ua.

Чищення зубів. Коли ми стоїмо, навантаження на хребет набагато сильніше, ніж під час довгої прогулянки. Якщо вам доводиться довго стояти щодня, пом’якшуйте вплив такої пози на свою спину. Наприклад, під час чищення зубів лікарі рекомендують спиратися на дзеркало або шафку вільною рукою.

Миття посуду. При митті посуду ми зазвичай стоїмо в напівзігнутому стані, постійно напружуючи руки. Так міжхребетні диски грудного відділу швидко перетираються, від чого виникає біль між лопатками. Миючи посуд, підставте під коліно стілець – це знизить тиск.

Тяжкі пакети. Піднімати тягарі (для жінок це вага понад 2 кг, а для чоловіків – понад 5 кг) необхідно згинаючи коліна. Йдучи за покупками, беріть два пакети. Нести сумки з продуктами треба рівномірно розподіливши їхню вагу в обох руках.

Миття підлоги. Аби не шкодити спині використовуйте швабру або щітку.

Зашнуровуйте кросівки правильно. Рекомендують шнурувати черевики сидячи, ногу слід підтягнути до себе, а не напівсидячи на підлозі або нахилившись.

Як носити рюкзак? Накидаючи рюкзак на плечі, рівномірно розподіліть навантаження на обох лямках.

Краще купуйте рюкзаки із широкими та м’якими лямками – вони краще амортизують і знижують навантаження на шию і хребет.

Правильно діставайте тягарі зверху. Тягнучись угору, хребет розтягується. Якщо вам необхідно зняти щось важке зверху, використовуйте табурет або стілець, щоб скоротити розтягнення хребта до мінімуму. Вантаж повинен перебувати на рівні грудей.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А може треба спортом займатися,щоб мязи підтримували хребет в потрібному положені,і 5кг для чоловіка не було тягарем!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні