Оголосили конкурс на розробку універсальної вакцини від грипу

0
-2
Оголосили конкурс на розробку універсальної вакцини від грипу
Благодійний фонд Білла і Мелінди Гейтс інвестує 12 мільйонів доларів у проект розробки універсальної вакцини проти грипу.

Про це повідомляє Експрес із посиланням на прес-службу фонду.

Фонд Гейтсів оголосив про початок конкурсу на розробку вакцини, яка має охоплювати різні штами вірусу грипу, регулювати сезонну захворюваність і можливі пандемії грипу.

Конкурс приурочено до сторіччя пандемії "іспанки" - різновиду грипу, жертвами якого стали близько 100 мільйонів осіб у всьому світі.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, епідемії грипу щорічно призводять до смерті від 290 до 650 тисяч осіб.

Організатори конкурсу вважають, що найкращі результати має показати співпраця в різних галузях: біології, вірусології, імунології, штучного інтелекту.

Найбільш перспективні проекти отримають до 2 млн доларів на пілотні дослідження. У проект, ефективність якого буде доведена, наприклад, на дослідженнях на тваринаї, вкладуть до 10 млн доларів.

Організатори очікують, що перші клінічні дослідження нових вакцин можуть початися вже в 2021 році. Тим часом заснований в Оксфорді стартап Vaccitech збирається до кінця 2019 року завершити випробування універсального щеплення від грипу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні