На Волині побудують другу колію до кордону з Польщею

0
-4
На Волині побудують другу колію до кордону з Польщею
ПАТ "Укрзалізниця" має намір електрифікувати ділянку залізниці Ковель-Ізов-Держкордон, а також побудувати на ньому другу колію щоб збільшити вантажопотік з Польщею.

Про це під час робочого візиту до Варшави в рамках Координаційного комітету з розвитку міжнародного транспортного маршруту Південь-Захід заявив і. о. глави компанії Євген Кравцов, пише info.uz.ua.

За його словами, до кінця року по даній ділянці будуть курсувати 12 пар вантажних поїздів в день - таким чином буде досягнута межа пропускної здатності залізничної гілки. Зараз на цій ділянці працює близько 9 пар поїздів на добу.

"В найближчі кілька місяців нам потрібно забезпечити стабільну роботу на цій ділянці 10 пар поїздів щодня, а до кінця року - 12. Це кількість - максимальна технічна можливість існуючої ділянки, тому вже найближчим час нам потрібно її розвивати, зокрема проводити електрифікацію і будувати другий шлях. Адже без цього нам не вдасться істотно наростити обсяги перевезень між країнами", - зазначив він.

У квітні 2017 року "Укрзалізниця" та польська ширококолійна металургійна лінія PKP LHS підписали меморандум про наміри реконструкції залізничних споруд з електрифікацією ділянки Ковель-Ізов-Держкордон. В рамках проведення робіт українські залізничники електрифікують також 3-километрову ділянку колії на території Польщі.

На цей час завершена підготовка техніко-економічного обгрунтування електрифікації цієї ділянки, триває його узгодження. Очікується, що електрифікація цієї ділянки, крім зменшення експлуатаційних витрат, сприятиме скороченню термінів доставки вантажів, збільшення маси вантажних поїздів і спрощенню технології організації залізничного руху.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні