20 серпня, 2016, 15:22

Інцидент у Володимирі: Саганюк розправляється з неугодними

Є таке місто Володимир-Волинський. Три дні тому у ньому сталася розмова між директором місцевого комунального підприємства «Теплокомуненерго» Ганною Рубановою та його головним інженером Ярославом Жуком під час наради, котра проводилась в кінці робочого дня:

- А що, ви вживали алкоголь, Ярославе Івановичу? Щось незв'язна мова якась у вас…

- Канєшно! Аж 100 грам!

Ну, в принципі, який привіт, такий отвіт.

Пані директор вийшла із кабінету, і через 3 хв (!!!) зайшли вже поліцейські. Приїхало аж дві групи поліцейських, в т. ч. патрульні.

Пані Рубанова заявила, що, на її думку, Жук п'яний і вона вимагає доставити головного інженера до лікарні на освідування на предмет алкоголю в крові.

Поліцейські, не довго думаючи (взагалі, враження, що зовсім не думаючи) потягли Жука до поліцейської машини - вдягли кайдани, скрутили і т. д.

Активно їм допомагав такий собі бодігард Антон Буднєвський, який підробляє на цьому ж підприємстві юристом.



Виявляється, на подвір'ї вже стоять в очікуванні «смаженого» перший заммера Матвійчук, недозаммера секретар міськради Свідерський (недозам, бо самовільно до своєї посади секретаря дописує після коми «заступник міського голови»), міський депутат-блазень Коба (магічно притягує його усе, що схоже на цирк), лайномедіа міського мера і різні «шакалята» міського голови Петра Саганюка, яких старанно встигла скликати на вочевидь заплановану «подію» працівниця міськвиконкому Ірина Ліщук.



Притягли Жука в лікарню (в післяробочий час), а алкотестер показав аж 0,00 проміле.

Про це написали багато Інтернет-видань Волині, рейтинги цих новин інколи перевищують навіть рейтинги повідомлень про олімпійське золото.

І людям волею-неволею подають цю картинку, як протистояння інженера Жука і менеджменту підприємства «Теплокомуненерго», в т.ч. Рубанової.

А насправді це один із прикладів РОЗПРАВИ міського голови Саганюка з неугодними.

За 20 років правління, поки місто занепадало, мер відшліфовував техніку цькування, залякування, створення в колективах внутрішніх чварів, натравлювання різних служб на незручних, принципових і просто відвертих людей.

А висококваліфікований фахівець Ярослав Іванович Жук таким і є багато років. І завжди був принциповим щодо законності і порядку. За що його і звільняли (потім поновлювали і все відшкодовували), і доган багато виносили (у судах всі зняті).

Коли мер разом із депутатами на останній сесії ще минулої каденції виділили землю для будівництва котелень в історичній частині міста (за костелом Іоакима та Анни, недалеко від стіни Капуцинів) та всередині квадрату п"ятиповерхівок, де планувався дитячий майданчик, то саме Жук, як голова незалежної профспілки вивів працівників підприємства на мітинг протесту, і жителі будинків приєднались та прогнали будівельну техніку.

Як фахівець із багаторічним стажем, Жук чітко бачив, які «мутні» справи планувались на його та суміжних комунальних підприємствах, і завжди виступав проти афер. Та голос його не було чути, а як і чули, то просто закривали рот або засміювали, або лише в судах Жуку вдавалось відстоювати своє добре ім"я.

Але так сталося, що громада міста на останніх виборах обрала Ярослава Івановича депутатом міської ради від ПП «Об'єднання «Самопоміч». І став працювати пан Ярослав як депутат ще й у бюджетній комісії. І від такого педантичного, освіченого та енергійного чоловіка меру Саганюку стало непереливки! І рот в сесійній залі не закриєш, і люди чують, і запити депутат пише незручні…



Проблем в «Теплокомуненерго» накопичилось багато. Я, як депутат Волинської обласної ради («Об'єднання «Самопоміч»), був змушений написати запит, підтриманий депутатами облради, до облпрокуратури та обласного УСБУ про зловживання та штучне доведення до банкрутства Володимир-Волинського комунального підприємства.

Перевірку провели, більш-менш розлогу відповідь дали, але директор «Теплокомуненерго» Роман Лисюк відразу звільнився за власним бажанням. Звільнився, але «хвости» залишив- спеціалізована перевірка оштрафувала підприємство на 1,5 млн. грн.!!! Чуєте, мешканці міста? Це наші з вами вже сплачені податки. А вони пішли на штраф. Думаю, ця лінія ще набуватиме розвитку…

Проблемою для мера є те, що депутати і громадськість, дякуючи Жуку, є поінформованими! І ніяк, наприклад, не хочуть віддавати орендарю три найрентабельніші котельні, в які вкладено в модернізацію в минулому році 3 млн. грн.!!! Це теж з наших з вами податків!

Ярослав Іванович блокував незаконні, корупційні рішення. І останньою краплею для мера стало написання Жуком ЗАЯВИ ПРО ЗЛОЧИН про підробку його підпису як головного інженера. Це стосувалось проекту будівництва теплового вузла дитсадка замість існуючого теплового вузла. Ну, у нас в місті так часто буває- ставлять робочий світлофор замість робочого, асфальтують заасфальтовану вулицю. Бо ж з кожної процедури- гроші!!!

Ярослав Жук, сподіваюсь, вже в понеділок повернеться до нормального психологічного стану і зможе давати фахові та обґрунтовані коментарі для журналістів з приводу конкретних проблем «Теплокомуненерго», міського господарства та «правових» порядків у місті.

Така ситуація стала можлива лише тому, що призначення будь-якого керівника установи місцевої комунальної власності відбувається Саганюком одноосібно і головним критерієм є «прєданность». Тому кожний з них є тупим виконавцем волі «царя». Їм сказано, що завжди за них подумають, прикриють, якщо щось. Але їм ніхто не сказав, що на лаву підсудних за них ніхто сідати не буде!

І скільки би вишиванок Петро Саганюк не одягав, як би не обмальовував себе жовто-блакитною фарбою, клеймо Партії Регіонів сяє здалеку (хоч цього разу мером став від БПП)! Просто у Володимирі не було Майдану, і пан мер ні разу не нюхнув запаху палаючої шини…

Він і подання петиції до міськради зараз хочете збільшити до 300 голосів (вже є проект рішення від БПП). І це для 40-тисячного містечка! Так скоро і закони 16 січня у Володимирі впровадять.

Тож маю усталену думку, такі люди, як Петро Саганюк, разом і з багаточисельним натовпом байдужих зробили усе, щоб у нашу країну прийшла війна. Досвід показує, що внутрішні вороги небезпечніші від зовнішних, бо багато хто їм ще вірить. Але люди потрохи вже бачать, що «король голий». І з кожним днем прозрівають все більше…

І в ситуації з Жуком копи, ймовірно, теж виконали мерську команду «Фас!» Цікаво було б ще побачити виконання команди «К ноге!»

Така «топорна» робота, хлопці… Ну, невже пан Саганюк не міг проінструктувати вас правилам поведінки? У нього ж час від часу відбуваються обшуки- завжди ж усе чемно, навіть килимки не потоптані.

Судячи по реакції поліцейських на виклик, виявляється, можна паралізувати роботу поліції та установ бюджетної сфери всієї України! Тобто, в понеділок приходимо в податкову чи просто в бібліотеку. І так пильно-пильно приглядаємось до чиновника чи музейного працівника… І тут нам здається, що діаметр зіниці ока цієї людини мав би бути іншим, голос теж… Ось воно- п'яний, напевно! Пропонуємо працівнику центра зайнятості пройти алкотест- зустрічаємо відхилення пропозиції.

Дзвонимо 102. Копи приїхали, заламали, вдягли кайданки і привезли до лікарні на алкотест. А там вже черги! І ніхто не робить тестів! Бо лікарі теж в черзі і теж в кайданках :) І уся держава паралізована! Якось так…

‪#‎зрада‬

Один вихід для поліції – працювати ще швидше і на випередження, або… читати Закон.

Це було б смішно, якби не було так сумно.

Бо коли здав тест Ярослав Жук, до лікарні під'їхав я разом із депутатом облради Олексієм Панасюком Панасюк Олексій. На питання офіцеру поліції, чому вдягли Жуку кайданки, той сказав, що головний інженер чинив опір. Опір на яку дію? На силоміцьке доставлення на тест. А навіщо тягнути на тест? А директор Рубанова сказала, що їй здається, що Жук п'яний!

Красота!!!

Я пропоную лейтенанту поліції підійти зі мною до двох людей- юриста «Теплокомуненерго» Буднєвського і директора Рубанової. Він іде зі мною. Кажу йому, що це теж посадові особи цього підприємства, і МЕНІ ЗДАЄТЬСЯ, що вони ведуть себе неадекватно і є п'яними. Тому прошу їх освідувати на вміст алкоголю в крові!

І що би ви думали? Поліцейські чемно виписали направлення на алкотест юристу і директору. А ті чемно його пройшли. Тверезі. Ну і супер.

Але вистава не закінчилась. На наступний день хтось подзвонив на 102 і сказав, що йому ЗДАЄТЬСЯ, що директор Рубанова п'яна в робочий час. І що би ви думали? Її знайшла поліція, привезла в лікарню, і вона знову пройшла алкотест :))))))))

Отже, система працює, оце МЕНІ ЗДАЄТЬСЯ працює! Можна запускати флешмоб і паралізовувати державу! Я навіть не знаю, на кого тут тега вішати- очі розбігаються. Може, Геращенко, Антон Юрьевич
Я, як міг, випитував у Жука, можливо, це були прояви «поліцейського піклування»?

Але він стверджує, що не схоже. Тому він звернувся до поліції та прокуратури щодо протиправних дій поліцейських.



Я і мої колеги-депутати, громадськість будемо пильно стежити за діями прокуратури та внутрішнім розслідуванням поліцейських. Будемо навіть допомагати!

Ще маю прохання до головного поліцейського Волині генерала Шпиги. Петре Петровичу, відзначте, будь ласка, премією перший екіпаж за позитивні їхні прояви! Три хвилини!!! Це дуже круто!!! За три хвилини прибути на виклик по доставці на алкотест- це дуже круто!
І невеличке питання- чому Жука несли поліцейські вперед ногами? Він же живий.



І підсумую для всіх. Своїх просто так образити не дамо! Порушив закон- відповідай. Хто б це не був. Дамо здачі- мало не видасться. Точно так само готові вступитися за порядну людину незалежно від партійної, конфесійної, національної та іншої приналежності.

Щодо мера Саганюка, то думаю, що у нього є всі шанси випередити і мера Ірпеня, і мера Бучі. І стати найкрутішим мером маленьких міст.

P.S.: На даний момент рахунок між Жуком і менеджментом «Теплокомуненерго» по кількості вкладених до рота трубок алкотестера- 3:1 на користь Жука. (див. фото)



По кількості виграних судових позовів- 7:0 на користь Жука (включаючи касацію).

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Просто у Володимирі не було Майдану, і пан мер ні разу не нюхнув запаху палаючої шини…" - такі слова є в цій статті. Та наш мер таки скуштував запах шини, вірніше бочки, вогонь якої палав у переддень 21.02.2014. Він так біг, мало не спотикався, до цієї бочки, вихопив мегафон і заволав: "Я з вами, Володимир"). А знаєте чому? Бо він злякався, що вся маса посуне до нього додому і зробить із ним те, що зробили в Луцьку з Башкаленком і покійним Клімчуком. Лиш одне моє слово - і хлопці так би й зробили. Є в мене фото виступаючого Саганюка біля бочки того вечора, розповсюджене по різних спільнотах на Фейсбуці. Хто ж тоді знав, що Закон про люстрацію буде зарубаний на корені, що люстраційний комітет, у який входив і автор статті, у місті фактично не працюватиме. На жаль, у Володимирі "активісти Майдану" думали, що почнеться поділ крісел у новій владі, а не про те, як здобутки Майдану справжнього втілити в реалії місцевого життя. Тому і справді активних борців за правду і проти корупції витісняли зі своїх рядів, заганяючи їх у тінь, вішаючи образливі ярлики. Це відбувалось і на місцевих виборах. Тому і переміг той, кого тепер можна видалити лише, як ракову опухоль, бо пустив метастази в усі служби і заклади міста. А тобто - просто зняти з посади. Бо і заступників він теж підібрав собі подібних - із батьківськими зв'язками з СБУ, із пристосовницьким вихованням у педколеджі. До речі, пане Саганюку, чекайте нової западляни і від новоспеченої начальниці інформаційно-аналітичного відділу. Вона служитиме до тих пір вірно поки не почує, що може зайняти вищу посаду. Знаю це з досвіду її навчання в закладі. Правда.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні