15 липня, 2016, 08:48

Трохи вранішніх новин

1. Вчора в Раді було дуже весело. Під купол запустили квадрокоптер, який літав по сесійній залі та знімав депутатів на відео.

Той, хто це зробив – справжній герой! Бо це було дуже круто… якщо тобі, курва, 13 років і ти зробив це на шкільних зборах в актовій залі!

Бляха, що відбувається? Невже в Україні кокаїн так подешевшав? Чи це через спеку? А що далі? Караоке в зал припрете? Чи будете з телефонами пакемонів шукать в Парубія під столом?

І поки одні гралися з гаджетами, інші голосували закони. І наголосували таке:

- Рада посилила соціальний захист учасників АТО і членів їх сімей.

- Місто Кіровоград перейменовано на місто Кропивницький. За парєбріком вже прокоментили цю новину і написали, що місто перейменували на честь русофоба. Чому русофоба? Бо він відмовлявся перекладати свої твори російською.

Дивно, що носії інших мов не звинуватили Кропивницього у відповідних фобіях. І дивно, що парєбрікі не назвали його «бандерівцем».

Хоча привід для цього є. От дивіться – Кропивницький помер в 1910 році, а Бандера народився в 1909-у. Отже Кропивницький міг бути бандерівцем ціли рік… От правду люди кажуть – якщо Господь хоче покарати людину, він віднімає в неї розум.

- Верховна Рада України ратифікувала Паризьку хартію. Учасники хартії зобов’язалися знижувати викиди парникових газів через скорочення використання вуглецевих енергоносіїв та перехід на відновлювальні види енергії. Коротше – до побачення російський газ та нафта.

- Верховна рада зняла санкції з Ірану, які були накладені після рішення ООН через іранську ядерну програму. Тепер великий ринок нафтового заможного Ірану відкривається для української продукції.

- Рада врегулювала правовий режим територій, забруднених внаслідок аварії на ЧАЕС, та збільшила витрати на медобслуговування працівників Чорнобильської зони на 10 млн гривень

- Рада уточнила перелік документів, що підтверджують громадянство України

- Верховна Рада ухвалила зміни до законодавства, якими вводиться біометричний паспорт громадянина України. Згідно з документом, оформлення паспортів буде здійснюватися з 14 років. Крім того, скасовується штамп про шлюб.

- Рада спростила умови співпраці українських авіабудівників з зарубіжними партнерами

* * *

2. Представники ГПУ у четвер в результаті обшуків виявили залишки снайперської гвинтівки, з якої бійці "Беркуту" стріляли в активістів Майдану біля Жовтневого палацу.

Нардеп Володимир Ар’єв на свої сторінці у ФБ написав, що ті, хто вивозив бійців "Беркуту" і ховав зброю, відомі персонально, однак їхні імена наразі не називаються в інтересах слідства.

"Але коли їх оприлюднять, це буде великим і неприємним сюрпризом", – запевнив він.

3. Двоє керівників Одеського припортового заводу затримано в зв'язку з підозрою у вчиненні розтрати грошових коштів ОПЗ, повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, заступник Генерального прокурора Назар Холодницький.

4. #‎Спалився‬. Національне антикорупційне бюро України оприлюднило запис розмови прокурора АТО Костянтина Кулика з якоюсь людиною, пов'язаною з правоохоронними органами, під час якої він намагався домовитися про заходи для уникнення кримінальної відповідальності.

5. Україна і Азербайджан зацікавлені в реалізації проекту Одеса-Броди для транспортування нафти, а також має намір налагодити спільне виробництво українських транспортних літаків АН-178. Про це Президент Азербайджану Ільхам Алієв говорив з Петром Порошенком.
Доброго ранку, Хунта!

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні