В Івано-Франківську петарда влучила у голову дівчині

0
0
В Івано-Франківську петарда влучила у голову дівчині
На відкритті новорічної ялинки в Івано-Франківську петарда від святкового феєрверку поцілила у голову 17-річної дівчини. Тим часом міський голова ще два роки тому заборонив і продаж, і застосування будь-якої піротехніки.

Про це йдеться у сюжеті 5 каналу.

Спочатку відкриття ялинки проходило за планом. Пластуни принесли на сцену Вифлеємський вогонь миру. Потім новорічну красуню урочисто засвітили. Дійство супроводжувалося піротехнічним шоу.

Та раптом петарда від святкового феєрверка полетіла у натовп і влучила в 17-річну глядачку.

"Ми просто стояли, чуємо оцей постріл від феєрверка, обертаємося – дівчина лежить. Спочатку думали, що вона просто знепритомніла, але потім побачили кров, багато крові", – пригадують очевидиці подій Ірина та Сніжана.

Попри цей інцидент, свято зі співами і танцями продовжилося.

Дівчину-студентку місцевого вишу госпіталізували до обласної дитячої клінічної лікарні. Медики діагностували у потерпілої забій головного мозку, гематоми та травматичний шок. Нині вона – в реанімаційному відділенні.

"На одужання після такої травми піде приблизно, два-три тижні. Тому що лікування забою головного мозку потребує спокою. Тим паче, що була ретроградна амнезія. Тобто втрата пам’яті на попередні події", – коментує головний лікар Обласної дитячої клінічної лікарні Радислав Котурбаш.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження. У поліції кажуть: підприємство, яке встановлювало піротехнічні засоби, має відповідну ліцензію.

"На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка оглянула місце, задокументувала факт і вилучила залишки піротехніки та установку на 50 пострілів. Що стало причиною зміни траєкторії петарди, і хто в тому винен – розбиратимуться слідчі", – зазначив речник патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак.

Внутрішнє розслідування проводять і у виконавчому комітеті міськради та обіцяють покарати чиновників, які не дотрималися правил техніки безпеки. Ще два роки тому очільник міста видав розпорядження, яким заборонив реалізацію та використання петард і піротехнічних засобів.

"Так часто буває, що окремі рішення виконуються, але потім при плануванні заходів та програм є упущення. Тому, внаслідок цього будуть дисциплінарні стягнення. Міський голова вирішить питання про їх застосування", – каже заступник міського голови Олександр Левицький.

Теги: пригоди
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні